ЗАПОРІЗЬКІ ШКОЛЯРІ ПОБАЧИЛИ НАРОДЖЕННЯ СТАЛИ

Перша в цьому році екскурсія для школярів пройшла на меткомбінаті «Запоріжсталь». Цього разу на металургійному гіганті побували 11 учнів 7 класу школи «Джерело».

– У нас зараз йде тема класних і учнівських зборів «Місце роботи наших батьків», – розповіла класний керівник 7-Б класу школи «Джерело» Мілена. – Деякі батьки наших учнів працюють на «Запоріжсталі» і нам стало цікаво подивитися, в чому ж полягає їхня робота.

Першим пунктом екскурсії став мартенівський цех. Тут хлопці відвідали міксерне відділення і «розливання». Вони спостерігали, як виплавляється і розливається сталь.

– Я ніколи тут не був – все так цікаво, дух захоплює! Сталь розливається так феєрично! – Поділився враженнями Кирило Іванов. – Я не думав, що площа заводу така величезна, я уявляв собі, що завод – це просто приміщення з декількома трубами, а він займає територію 700 футбольних полів.

Діти з подивом дізналися, що на території меткобінату також проходить близько 200 км залізничних колій, що тут є дуже сучасні цеха, є сквери і навіть зоопарк. Другим етапом екскурсії став цех холодної прокатки і його безперервний травильний агрегат – це абсолютно нова лінія соляно-кислотного травлення. Завдяки сучасним технологіям, забруднена вода не скидається в Дніпро, абсолютно немає і викидів парів кислот в атмосферу.

Також хлопцям показали зоокуточок, що знаходиться на території управління залізничного транспорту. Тут живуть як дрібні пернаті, наприклад, голуби і папуги, так і великі – лебеді, павичі і страуси.

Найбільше школярів вразив масштаб підприємства – багато хто просто навіть не уявляли, що комбінат «Запоріжсталь» – це практично місто в місті.

Menu