Гуманітарний хаб Метінвесту у Запоріжжі за рік війни відвантажив понад 650 тисяч наборів для українців

В Запоріжжі протягом року працює гуманітарний хаб Метінвесту, заснований на початку повномасштабного вторгнення росії в Україну. За цей час на базі хабу прийнято та опрацьовано понад 6500 тонн гуманітарних вантажів, з яких сформовано 650 тисяч наборів.

У березні 2022 року Група Метінвест на базі комбінату «Запоріжсталь» заснував гуманітарний хаб. Завдання Центру – прийом гуманітарної допомоги, придбаної Компанією, а також залученої Метінвестом від українських та міжнародних партнерів в межах проєкту «Рятуємо життя», формування гуманітарних наборів та їх доставка українцям, які постраждали від воєнних дій.

«Перемога не здобувається за один день – вона виборюється на багатьох фронтах водночас. Один з них – гуманітарний. З першого дня повномасштабного вторгнення на комбінаті запрацював Центр координації гуманітарної місії Метінвест у Запоріжжі, у роботі якого було задіяно понад 500 добровольців-співробітників запорізьких підприємств Метінвесту. Ми оперативно формували та відправляли гуманітарні набори у міста та селища, які найбільше постраждали від війни. Хаб продовжує працювати і сьогодні, відвантажуючи гуманітарні вантажі для українців», – зазначив Генеральний директор «Запоріжсталі» Групи Метінвест Роман Слободянюк.

За рік роботи у Центрі опрацьовано понад 6500 тонн продуктів харчування, одягу, засобів гігієни, медичних та побутових товарів першої потреби. З них сформовано понад 600 тисяч продуктових та майже 50 тисяч гігієнічних наборів в межах гуманітарного проєкту «Рятуємо життя», а також програми «Рінат Ахметов — Порятунок життів». Гуманітарні набори вже доставлено вимушеним переселенцям, жителям прифронтових міст, представникам найуразливіших категорій та іншим українцям, що постраждали від війни.

Протягом року понад 1000 транспортних засобів доставляли гуманітарні вантажі у 21 область країни, зокрема Донецьку, Дніпропетровську, Херсонську, Миколаївську, Одеську, Львівську та інші.

Menu