ГЕНЕРАЛЬНИЙ ДИРЕКТОР МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» РОСТИСЛАВ ШУРМА УВІЙШОВ ДО ДЕСЯТКИ КРАЩИХ ТОП-МЕНЕДЖЕРІВ УКРАЇНИ

Генеральний директор МК «Запоріжсталь» Ростислав Шурма увійшов до першої десятки популярного рейтингу всеукраїнського щотижневого видання «Інвестгазета» – ТОП – 100 кращих топ-менеджерів України за підсумками 2013 року.

Рейтинг, складений редакційною радою на основі лонг-листа, в який увійшли керівники топ- 3 компаній найбільших галузей української економіки. Номінанти рейтингу оцінювалися за єдиною системою, покликаної показати кращих управлінців країни. Комплексна оцінка проводилася різними групами експертів за такими групами критеріїв: якості топ-менеджера, необхідні зараз для успішного ведення бізнесу, частота згадувань у ЗМІ, онлайн-голосування, стиль. При оцінці керівників бралися до уваги такі ключові компетенції як лідерство, відкритість до інновацій, здатність трансформувати бізнес, розуміння ролі сучасних технологій в управлінні, вміння будувати і підтримувати зв’язки всередині і поза компанією.

Відзначимо, що 2013 рік став успішним для МК «Запоріжсталь» за всіма напрямками діяльності. За підсумками року в порівнянні з попереднім відзначено зростання обсягів виробництва (на 5 %) і його ефективності, істотно скорочено споживання енергоресурсів (на 100 млн м ³ або на 29%), комбінат активно інвестує в проекти модернізації. Протягом 2013 р. завершено проект будівництва агломашини № 1 з високотехнологічної газоочисткою, а також розпочаті три важливі проекти модернізації – будівництво лінії соляно-кислотного травлення у цеху холодного прокату № 1 (інвестиції 730 млн грн.), реконструкція доменної печі № 4 з оснащенням систем аспірації ливарного двору і підбункерного приміщення печі (600 млн грн.) та будівництво газоочисної установки агломашини № 2 (інвестиції 80 млн грн.).

Ростислав Шурма народився в 1983 році, закінчив Київський національний економічний університет та Національний університет «Києво -Могилянська Академія». Значний практичний досвід Ростислав Шурма отримав в Групі Метінвест, керуючи процесом діяльності металургійних підприємств Групи. З серпня 2012 призначений на посаду Генерального директора МК «Запоріжсталь».

Menu