ГЕНЕРАЛЬНИЙ ДИРЕКТОР ВАТ «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» РОСТИСЛАВ ШУРМА ЗУСТРІВСЯ ЗІ СТУДЕНТАМИ ЗАПОРІЗЬКОЇ ДЕРЖАВНОЇ ІНЖЕНЕРНОЇ АКАДЕМІЇ

28 березня 2013 р. в Запорізькій державній інженерній академії відбулася чергова зустріч Генерального директора ВАТ «Запоріжсталь» Ростислава Шурми зі студентами.

У рамках продовження розвитку співробітництва ВАТ «Запоріжсталь» з вищими навчальними закладами Запоріжжя пройшла зустріч керівника підприємства зі студентами Запорізької державної інженерної академії, які обрали своїм покликанням металургію. Для проведення зустрічі був обраний інтерактивний режим, що дозволив всім, хто прийшов особисто поставити питання Генеральному директору і отримати вичерпні відповіді. Протягом академічного години спілкування з аудиторією Ростислав Шурма відповів на безліч актуальних питань, заданих не тільки студентами, а й викладачами академії.

В основному, вони стосувалися перспектив співробітництва комбінату і ЗДІА в контексті підготовки висококваліфікованих кадрів для металургійної галузі, працевлаштування молодих спеціалістів на ВАТ «Запоріжсталь», можливості їх подальшого професійного розвитку та кар’єрного зростання, соціальної захищеності співробітників і рішення підприємством їх житлових питань, розвитку спортивних програм.

Ростислав Шурма повідомив студентам про розробку на комбінаті програми по співпраці з вузами, в рамках якої студенти зможуть проходити практику на комбінаті «Запоріжсталь» з можливим подальшим працевлаштуванням.

«Наприклад, начальники багатьох ключових підрозділів комбінату – молоді люди у віці від 25 до 40 років», – зазначив Ростислав Шурма.

Цілий блок заданих студентами питань стосувався модернізації виробничих потужностей комбінату, зокрема – перспектив будівництва конверторного цеху. Ростислав Шурма повідомив присутнім, що підприємство не планує відмовлятися від реалізації цього проекту, оскільки добре усвідомлює його крайню важливість з точки зору подальшого розвитку підприємства і регіону в цілому. Була на зустрічі порушено і проблема екології Запорізького регіону. Ростислав Шурма зазначив, що ВАТ «Запоріжсталь» послідовно реалізує програму модернізації застарілих виробничих фондів. У першу чергу, вона торкнеться агломераційного виробництва, дозволивши знизити шкідливі викиди майже в 7 разів.

Також студентів і викладачів ЗДІА цікавили питання, що стосуються можливості досягнення особистого успіху на роботі і що необхідно людині для того, щоб пройти успішний кар’єрний шлях. «Щоб стати успішним керівником, по-перше, необхідно мати чітко визначену мету в житті, займатися самоосвітою, і черпати нові знання не лише з теорії, а й з практичного досвіду», – відповів на це питання Ростислав Шурма.

На завершення зустрічі лідери студентського сенату ЗДІА нагородили Ростислава Шурму пам’ятною грамотою, висловивши сподівання, що дана зустріч буде далеко не останньою.

Menu