ГОЛЛАНДСЬКИЙ КРАН MAMMOET ЗАКІНЧИВ СВОЮ РОБОТУ НА РЕКОНСТРУКЦІЇ ДОМЕННОЇ ПЕЧІ № 3 ПАТ «ЗАПОРІЖСТАЛЬ»

На ПАТ «Запоріжсталь» завершують демонтаж мега-крана голландської компанії Mammoet, який був задіяний при складанні великовузлових блоків доменної печі № 3. Висота крана становить 143 м, вага – 2000 тонн, вантажопідйомність – 1600 тонн.

На масштабної реконструкції печі кран працював протягом 5 місяців, за цей період за допомогою крана змонтовано близько 7000 тонн металоконструкцій.

Протягом наступних 20 днів фахівці повністю демонтують кран Mammoet і далі за допомогою спеціального крана Liebherr вантажопідйомністю в 600 тонн мега-кран буде переміщений на спеціальний майданчик для підготовки всіх його конструкцій до укладання в контейнери і подальшому транспортуванні річкою-морем в Голландію.

«Ми завершили відповідальний етап в реконструкції доменної печі № 3, з акцентом на екологічну безпеку її роботи, і вийшли на фінішну пряму. Позаду – монтаж великих металоконструкцій, ведуться електротехнічні роботи, налагодження устаткування. Розпочато розігрів повітронагрівачів, який триватиме близько 42 діб», – зазначив Генеральний директор ПАТ «Запоріжсталь» Ростислав Шурма.

Інноваційні технології, застосовані при реконструкції ДП № 3, скоротили терміни її проведення. Застосування великовузлового складання в проекті реконструкції доменної печі стало феноменом в промисловому будівництві України. Проекти такого рівня в Україні зазвичай реалізовувалися протягом півтора року, ПАТ «Запоріжсталь» планує провести реконструкцію печі за півроку. Інвестиції комбінату в екологічну реконструкцію ДП № 3 – близько 1,5 млрд гривень.

Menu