Група Метінвест прийняла 600 вимушених переселенців у Запоріжжі

Група Метінвест Ріната Ахметова та Вадима Новинського облаштовує місця прихистку для вимушених переселенців із найгарячіших точок України, зокрема, з Маріуполя. На соціальних об’єктах Компанії надали підтримку 600 евакуйованим українцям.

На соціальних об’єктах компанії у Запоріжжі волонтери Метінвесту Ріната Ахметова та Вадима Новинського зустрічають та турбуються про кожного, хто потребує підтримки. Тут людям надають медичну допомогу, забезпечують харчування, турбуються про вирішення побутових питань. Більшість з них  продовжують евакуацію у інші регіони, вглиб країни. У Запоріжжі на соціальних об’єктах Метінвесту створили умови для комфортного розміщення до 1000 вимушених переселенців одночасно.

Крім того, Центр координації гуманітарної місії Метінвесту допомагає обласній владі в облаштуванні 2000 спальних місць на об’єктах тимчасового розміщення вимушених переселенців, яким довелося покинути свої домівки у зоні ведення активних бойових дій. З цією метою Центром закуплено 2000 матраців.

«Бізнеси SCM та Фонд Ріната Ахметова координують та об’єднують свої зусилля для запобігання гуманітарної катастрофи в Україні. У гуманітарному хабі на базі «Запоріжсталі», ми формуємо та відправляємо гуманітарні набори постраждалим. Забезпечуємо місця тимчасового проживання українцям з міст, де через російську агресію розгорнулася справжня трагедія, зокрема, з Маріуполя. Ми дуже чекаємо на усіх у Запоріжжі і робимо усе можливе, щоб допомогти співвітчизникам», – зазначив голова Центру координації гуманітарної місії Метінвест у Запоріжжі, генеральний директор «Запоріжсталі» Групи Метінвест Олександр Мироненко.

В цілому, у містах присутності Групи Метінвест, організовано 6000 тимчасових місць проживання для людей, які постраждали внаслідок воєнної агресії Росії проти України.

Menu