ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ЗМІ

Як повідомлялося раніше, 02 січня 2014 р., близько 5:00 10 хвилин сталося коротке замикання в кабельному тунелі ЦХП-1, яке послужило причиною локального пожежі в кабельному тунелі машинного залу № 2 безперервного четирехклетьевого стану холодної прокатки “1680” ЦХП-1. Силами частин Державної служби надзвичайних ситуацій гарнізону м. Запоріжжя загорання оперативно було усунуто в 06 год.20 хв. 2 січня 2014 г, постраждалих при пожежі не було.

До робіт з ліквідації наслідків події було залучено необхідні технічні та людські ресурси . Негайно до роботи приступила діюча на комбінаті комісія з надзвичайних ситуацій , до якої увійшли відповідальні фахівці комбінату. За підсумками розслідування даного випадку комісія зробила наступні висновки:

  1. Причина загорання – коротке замикання електричних кабелів
  2. Людський фактор в інциденті (підпал , неправильні дії персоналу ) – відсутня.
  3. При виникненні пожежі та її ліквідації співробітники комбінату в нештатної ситуації діяли правильно, відповідно до плану ліквідації аварійних ситуацій (ПЛАС)
  4. Приміщення кабельного тунелю обладнано системою автоматичної пожежної сигналізації, оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей. Технічне обслуговування систем автоматичного протипожежного захисту на зазначеному об’єкті здійснювалося належним чином.
  5. Основне технологічне обладнання цеху холодної прокатки – 1 і готова металопродукція при пожежі не постраждали.
  6. Вся кабельно -провідникова система відновлена на 6 -у добу – 8 січня 2014
  7. Очікуваний збиток майна комбінату, завданий пожежею, близько 750 тис. дол
  8. Майно комбінату застраховано за програмою глобального страхування
Menu