Як «Запоріжсталь» бореться з пандемією

В Україні карантин через пандемію коронавируса ввели 12 березня. Комбінат «Запоріжсталь» включився в боротьбу з пандемією максимально оперативно. Створений на підприємстві оперативний штаб по боротьбі з коронавірусом на підставі рекомендацій ВООЗ і МОЗ України розробив і впровадив ряд ефективних заходів, які дозволили максимально захистити колектив від сплеску пандемії і знизити загрозу для запоріжсталівці.

«Кризу в металургії істотно погіршує пандемія. У цей час ми повинні зосередити свої зусилля на тому, щоб зберегти колектив і наші робочі місця, наш комбінат. Говорячи про спільні зусилля, я говорю не тільки про заходи, розроблені керівництвом комбінату, а й про неухильне їх дотриманням усіма працівниками підприємства, без винятків. Зараз як ніколи важливо показати як ми вміємо працювати в команді – і в рішенні виробничих завдань, і в протидії пандемії», – підкреслив Генеральний директор «Запоріжсталі» Олександр Мироненко.

Серед заходів зниження ризику захворюваності – забезпечення працівників комбінату засобами захисту. Маски, рукавички, деззасоби для обробки рук – все це комбінат придбав з перших днів карантину і забезпечив співробітників, незважаючи на ажіотаж на дані групи товарів на ринках. За період карантину комбінат придбав понад 850 тис. масок і пар рукавичок, а також більше 8 тис. літрів деззасобів для обробки рук.

Особливу увагу на комбінаті приділили температурному скринінгу. Вибудувана багаторівнева система контролю температури у працівників: на першому етапі всі працівники проходять на підприємство через основні прохідні комбінату, обладнані відеокамерами з вбудованими тепловізорами. Перед початком робочої зміни також проводиться обов’язковий температурний контроль. Крім того, в ході робочого дня на підприємстві курсують мобільні групи, які за допомогою спеціально закуплених безконтактних термометрів роблять виміри температури.

У боротьбі з пандемією комбінат також прийняв рішення про закупівлю і обладнанні здоровпунктів, основних прохідних і столових підприємства рециркулятора, які забезпечують безперервне знезараження повітря в приміщеннях.

На боротьбу з коронавірусів комбінат вже направив понад 14 млн гривень.

Серед додаткових заходів по боротьбі з коронававірусом, істотно підвищена частота прибирання побутових приміщень, кабінетів, їдалень і буфетів із застосуванням дезінфікуючих засобів.

Комбінат істотно розширив логістику пасажирських перевезень: щодня понад 60 автобусів забезпечують понад 230 рейсів, доставляючи на комбінат більше 2000 співробітників. На час заборони транспортного сполучення обласного центру з районними, введені корпоративні маршрути для доставки співробітників з передмістя на зміну і додому. Щоденний пробіг корпоративних автобусів перевищує 4500 км.

Додатково двічі на добу весь транспорт проходить дезінфекцію, а разом з ним і зупинкові комплекси на території підприємства.

Menu