ЕКОЛОГІЧНА КОМІСІЯ МІСЬКОЇ РАДИ ПЕРЕВІРИЛА МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ»

20 грудня 2012 року на МК «Запоріжсталь» відбулося виїзне засідання постійної комісії міської ради з екології, присвячене питанням природоохоронної діяльності комбінату.

Спільно з членами міської депутатської комісії з питань екології, мер міста Александ Сін перевірив хід реалізації екологічного проекту з встановлення пилогазоочисного обладнання на агломашині № 1. Введення в дію нового обладнання дозволить досягти зниження обсягів викидів пилу порядку 70% на рік, сірчистого ангідриду – понад 28 %, що відповідатиме не тільки українським, а й європейським природоохоронним нормам. Інвестиції в проект склали близько 240 млн грн.

«Сьогодні я особисто переконався, що все, про що ми говорили з Ростиславом Ігоровичем, відразу після його призначення Генеральним директором «Запоріжсталі», в контексті екології – реалізовується», – підкреслив Олександр Сін, мер м. Запоріжжя. – «І сьогодні нам це наочно довели на готових природоохоронних об’єктах. Комбінат фактично наздогнав то відставання з виконання своїх екологічних заходів, які були закладені графіком робіт в міську та обласну екологічні програми ».

У ході зустрічі генеральний директор ВАТ «Запоріжсталь» Ростислав Шурма детально поінформував членів екологічної міської комісії з пріоритетних напрямів природоохоронної діяльності комбінату за останні чотири місяці 2012 року і поділився планами на найближчий період.

«Ми не маємо наміру зупинятися на досягнутому у вирішенні екологічних проблем», – зазначив Ростислав Шурма, генеральний директор ВАТ «Запоріжсталь», – «Надалі ми продовжимо поетапне оснащення наших агломашин сучасними електрофільтрами і приступимо до будівництва установки регенерації відпрацьованих розчинів цеху холодної прокатки, яка дозволить вирішити проблему зі скидами неочищених вод у річку Дніпро ». Бюджет проекту установки регенерації оцінюється в розмірі 730 млн грн.

Нагадаємо, що МК «Запоріжсталь» сертифікований відповідно до вимог міжнародного екологічного стандарту ISO 14001: 2004. У вересні 2012 р. був проведений аудит інтегрованої системи менеджменту у сфері якості, екології та охорони праці ВАТ «Запоріжсталь» міжнародним бюро «Верітас» (Париж). Проведений аудит підтвердив, що виробнича діяльність ВАТ «Запоріжсталь» за 2011-2012 роки здійснювалася відповідно до всіх міжнародних вимог та вимог українського законодавства в галузі охорони навколишнього середовища.

Menu