ЕНЕРГОКОМІТЕТ МЕТІНВЕСТУ ПЕРЕВІРИВ СИСТЕМУ ЕНЕРГЕТИЧНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ»

24-25 вересня 2013 року на комбінаті «Запоріжсталь» пройшов енергокомітет Метінвесту з метою перевірки функціонування на комбінаті стандарту ISO 50001, а також з метою обміну досвідом та оптимізації роботи підприємств в напрямку скорочення енергоємності та зниження собівартості продукції.У рамках роботи енергокомітету представники чотирьох підприємств – МК «Азовсталь», ММК ім. Ілліча, Єнакіївського металургійного заводу, Харцизького трубного заводу ознайомилися з діючою на комбінаті системою енергетичного менеджменту (СЕнМ), відвідали три самих енерговитратних цеха комбінату з метою проведення внутрішнього енергоаудиту, а також ознайомилися з аспектами роботи комбінату, спрямованої на скорочення споживання енергоресурсів. За результатами аудиту колеги відзначили високий рівень відповідності СЕнМ міжнародному стандарту ISO 50001.

«Ми бачимо протягом останнього року істотний прорив з точки зору скорочення споживання енергоресурсів на МК «Запоріжсталь», а також такі заходи, які ще не реалізуються на інших підприємствах Групи Метінвест. Цей досвід комбінату вельми цінний, і ми будемо поширювати його. Зокрема, виконання і контроль виконання міжнародного стандарту ISO 50001, який ми впровадили на всіх наших підприємствах, найкраще реалізується на комбінаті «Запоріжсталь», – зазначив керівник енергокомітета, директор з ремонтів та інвестиціям металургійного дивізіону Групи Метінвест Сергій Баранов.

«Ми приділяємо багато уваги і застосовуємо комплексний підхід до питань енергозбереження на комбінаті. Нам дуже важлива оцінка і думку наших колег з Групи Метінвест для того, щоб переконатися в правильності обраного нами шляху в напрямку підвищення ефективності роботи нашого підприємства», – підкреслив Генеральний директор комбінату «Запоріжсталь» Ростислав Шурма.

Відзначимо, що МК «Запоріжсталь» за підсумками 8 місяців 2013 досяг зниження енергоємності продукції на 4,3 % до 21,7 ГДж/т проти 22,7 ГДж/т в 2012 році. Пріоритетом скорочення споживання паливно-енергетичних ресурсів на МК «Запоріжсталь» є економія природного газу та електроенергії, яку комбінат закупає. Результати роботи в цьому напрямку підтверджуються фактами – за підсумками восьми місяців 2013 отримано зниження витрат на паливно-енергетичні ресурси більш ніж на 136 млн. грн., або 104 грн./тонну товарної металопродукції. Нагадаємо, що в травні 2013 року комбінат пройшов сертифікацію за міжнародним стандартом ISO 50001 . Аудиторами «ТЮФ Зюд Україна» позитивно відзначено індивідуальний підхід МК «Запоріжсталь» в інтерпретації питань енергозбереження та видано міжнародний сертифікат, що підтверджує відповідність СЕнМ МК «Запоріжсталь» вимогам стандарту ISO 50001.

Menu