ДО КІНЦЯ 2012 РОКУ ВАТ «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ВВЕДЕ В ЕКСПЛУАТАЦІЮ АГЛОМАШИНУ №1 З НОВОЮ СИСТЕМОЮ АСПІРАЦІЇ ВІДХІДНИХ ГАЗІВ.

ВАТ «Запоріжсталь» активізував роботи з реалізації проекту техпереозброєння аглофабрики із заміною всіх шести агломашин і оснащенням їх високоефективним газоочисним обладнанням. На будмайданчику агломашини №1 провів робочу нараду Генеральний директор Р. І. Шурма. За його словами, ця агломашина, оснащена потужними фільтрами для очищення технологічних газів – виключно екологічний проект підприємства. Проектна ефективність об’єкту складає 240 т/рік по пилу і 206 т/рік по SO2. Загальний обсяг інвестицій – понад $ 40 млн. Термін здачі – до кінця 2012 року.

Під час робочої наради на будмайданчику Генеральний директор комбінату, відповідаючи на питання, категорично спростував чутки про нібито прийдешніх масових скороченнях співробітників підприємства. «Ми говоримо про підвищення ефективності виробництва, про наведення порядку. Я не знаю, де і хто чув слово «скорочення». І сьогодні я не проводжу нараду щодо оптимізації чисельності персоналу. Я виїхав на об’єкт, щоб прийняти ряд рішень, які допоможуть нам прискорити будівництво. Тому на сьогоднішній день ні про яке скорочення робітників на комбінаті «Запоріжсталь» мова взагалі не йде. Єдине, мені, чесно скажу, впадає в очі досить роздутий адміністративно-управлінський апарат: у директорів – по три зама, заступникам підпорядковуються начальники управлінь, у яких теж є заступники, під ними – начальники відділів, мають власних заступників. І тільки потім – два-три людини, які виконують всю роботу! Звичайно, це не допустимо», – зазначив Генеральний директор ВАТ «Запоріжсталь» Р.І. Шурма.

За словами Ростислава Шурми, основне завдання керівництва «Запоріжсталі» – це підвищення ефективності виробництва, забезпечення безпечних умов праці, захист навколишнього середовища та акумулювання коштів для інвестицій у життєво важливі для підприємства об’єкти – в такі, наприклад, як будівництво агломашини №1.

Menu