Комбінат «Запоріжсталь» вживає заходів щодо запобігання захворювання співробітників вірусом COVID-19

Світом стрімко поширюється вид коронавируса типу COVID-19.

Комбінат «Запоріжсталь» також вживає додаткових заходів щодо запобігання поширенню вірусу. Співробітники підприємства працюють в умовах безперервного виробництва. Кожен цех – це місце з високою концентрацією людей, з якими кожному працівнику доводиться контактувати.

З метою уникнення ризику зараження співробітників коронавірусом COVID-19 або іншими видами ГРВІ під час робочого процесу, на комбінаті діє оперативний штаб, до якого входить керівництво підприємства. Щодня на засіданнях штабу обговорюється, як ситуація з коронавірусом впливає на співробітників і на бізнес-процеси: виробництво, закупівлю сировини і взаємодію з партнерами і постачальниками.

Згідно з рішеннями штабу, для співробітників комбінату вже були впроваджені превентивні заходи:

– У підрозділах збільшена частота прибирання приміщень – побутових, офісних, кімнат для зборів – із застосуванням дезінфікуючих засобів не менше двох разів на зміну.

– Усі санітарно-побутові приміщення забезпечені дезінфікуючими засобами для обробки рук – вони розміщені біля умивальників.

– В їдальнях і буфетах комбінату збільшена частота прибирання. Всі поверхні обробляються із застосуванням дезінфікуючих засобів.

– Усі потреби підрозділів в питному режимі забезпечуються поставками бутильованої води.

– Тимчасово і до особливого розпорядження скасовані підсумкові робочі збори, масові заходи.

– Виробничі наради переведені в режим онлайн по селектору, відео-, конференцзв’язку.

– Посилено контроль за станом здоров’я працівників з боку керівників.

– З підрядниками, що працюють на промисловому майданчику комбінату, проводяться посилені комунікації про необхідність прийняття з їхнього боку заходів для захисту власного персоналу. Особлива увага підрядників звертається на необхідності проведення дезінфекції в салонах автотранспорту.

– Посилені роз’яснювальні комунікації зі співробітниками для дотримання простих запобіжних заходів:

– Часто мити руки або обробляти спиртовмісних засобом;

– Не торкатися руками обличчя (очей, носа, рота);

– Не вживати в їжу сирі продукти тваринного походження;

– При кашлі або чханні обов’язково прикривати обличчя серветкою або згином ліктя;

– Носити маску, якщо є кашель або чхання;

–  Не контактувати з людьми з симптомами ГРВІ;

– Обмежити відвідування публічних місць;

– Якщо у вас виникли симптоми ГРВІ (підвищення температури, головний біль, сухий кашель, нежить, сльозотеча), обов’язково попередьте свого керівника, викличте лікаря і залишайтеся вдома до повного одужання.

 

Актуальна інформація про коронавіруси доступна в офіційних джерелах: на сайті МОЗ України і сайті з відповідями на ключові питання про COVID-19 – covid19.com.ua.

Menu