ЛАБОРАТОРІЯ ОХОРОНИ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» УСПІШНО ПРОЙШЛА АТЕСТАЦІЮ

23 квітня 2013 лабораторія охорони навколишнього середовища МК «Запоріжсталь» успішно пройшла атестацію на право проведення вимірів по викидах в атмосферу від стаціонарних джерел викидів, контролю стоків комбінату в поверхневі водойми і контролю стану хімічних і фізичних факторів у повітрі робочої зони.

Атестація лабораторії охорони навколишнього середовища комбінату проводиться один раз на три роки головним органом атестації для металургійних підприємств «НТЦ метрології випробувань і досліджень» ДонНІІЧерМет, Державним управлінням обласної санітарно-епідеміологічної станції, Державної екологічної інспекцією в Запорізькій області, ДП «Запорожстандартметрологія», які підтвердили відповідність роботи лабораторії вимогам природоохоронного, санітарно-гігієнічного та метрологічного законодавства.

За результатами атестації комісією відзначена хороша підготовка лабораторії охорони навколишнього середовища комбінату, оснащеність сучасними приладами, а також високий професійний рівень фахівців лабораторії.

До складу лабораторії охорони навколишнього середовища комбінату «Запоріжсталь» входять три групи дослідження навколишнього середовища. Атестація підтвердила права кожної групи лабораторії на проведення досліджень по своєму напрямку: групи повітряного басейну, групи промислової санітарії, вентиляції та мікроклімату лабораторії та групи водного басейну. За результатами атестації комісією відзначена хороша підготовка лабораторії охорони навколишнього середовища комбінату, оснащеність сучасними приладами, а також високий професійний рівень фахівців лабораторії.

Проходження атестації лабораторією охорони навколишнього середовища дає комбінату можливість здійснювати безперервний контроль ведення господарської діяльності на відповідність природоохоронному законодавству, своєчасно виявляти і реагувати на можливі невідповідності в контрольованих об’єктах.

Відзначимо, що наприкінці квітня 2013 року в рамках 10 -го ювілейного Міжнародного екологічного форуму «Довкілля для України» (м. Київ), МК «Запоріжсталь» нагороджений дипломом Міністра екології та природних ресурсів України за активну роботу з реалізації природоохоронних програм.

Menu