«Метінвест Політехніка» оголошує набір абітурієнтів

Перший недержавний гірничо-металургійний університет «Метінвест Політехніка» у вересні 2022 року вперше відчинить двері для студентів. В освітній заклад можна вступати на денну або заочну форму навчання для здобуття вищої освіти на рівні бакалавра та магістра.

Університет «Метінвест Політехніка» запрошує всіх бажаючих здобути якісну вищу освіту в сучасному університеті за спеціально розробленими програмами. Приймальна комісія вже почала свою роботу і готова відповісти на всі питання.

На бакалаврському рівні в університеті ведеться підготовка за 11 програмами – матеріалознавство, мехатроніка у гірничо-металургійному комплексі, металургія, автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології у гірничо-металургійному комплексі, технології захисту навколишнього середовища, відкрита та підземна розробка родовищ, безпека праці та виробничі процеси, комп’ютерні науки, бізнес-аналітика та вартісне управління бізнесом

Вступ на навчання для здобуття вищої освіти на рівні бакалавра здійснюється на підставі зовнішнього незалежного оцінювання, реєстрація на яке триватиме до 9 березня 2022 року.

Для магістрів передбачено 14 програм підготовки: інноваційна діяльність у матеріалознавстві, комп’ютерне конструювання мехатронних систем, сучасні технології прокатного виробництва, аглодоменне виробництво, металургія сталі, інтелектуальні системи управління у гірничо-металургійному комплексі, інноваційні технології та системи захисту навколишнього середовища, технології підземної та відкритої розробки родовищ, аудит та консалтинг безпеки праці, управління місцевим господарством та урбаністика, комп’ютерні науки та цифровий інтелект, бізнес-процеси та операційна ефективність, менеджмент організацій та ділове адміністрування.

Вступ на навчання для здобуття вищої освіти ступеня магістра здійснюється на основі здобутого освітнього ступеня бакалавра. Для цього вступники повинні скласти єдиний вступний іспит з іноземної мови, а також профільний вступний іспит в університеті. На деякі програми (бізнес-процес та операційна ефективність, менеджмент організацій та ділове адміністрування, управління місцевим господарством та урбаністика) замість профільного вступного іспиту в університеті необхідно скласти єдиний професійний вступний іспит. Реєстрація на іспит з іноземної мови та єдиний вступний іспит триватиме до 17 травня 2022 року. А для здобуття другої вищої освіти необхідно буде скласти лише профільний вступний іспит в університеті.

У першому недержавному гірничо-металургійному університеті «Метінвест Політехніка» усі дисципліни читають викладачі з великим професійним досвідом, які безперервно підвищують свою кваліфікацію та вивчають найкращі світові практики. Матеріально-технічне оснащення освітнього закладу реалізується на найвищому рівні, із застосуванням сучасних digital-технологій. Створюється найбільша в Україні VR-лабораторія, аудиторія з інтерактивними SMART-дисплеями, створять 15 інженерних лабораторій спільно з компаніями Microsoft, Siemens, Schneider Electric, Festo. Для студентів Політехніки відкриється доступ до навчальних курсів Microsoft Imagine Academy та міжнародної освітньої платформи Coursera.

«Метінвест Політехніка» пропонує своїм студентам практику на робочих місцях в активах групи Метінвест, у тому числі і за кордоном, можливість поєднання роботи та навчання в рамках дуальної системи освіти, участь у мотиваційних грантових програмах від зарубіжних університетів-партнерів та працевлаштування випускників на активах Групи Метінвест.

В університеті облаштують розвинену інфраструктуру – функціонуватимуть спортивний комплекс та майданчики, з’явиться зелений парк для відпочинку. Іногороднім студентам нададуть місця у сучасному облаштованому гуртожитку.

«Група Метінвест будує абсолютно новий унікальний університет за найвищими світовими стандартами. Вже у вересні Маріуполь стане потужним центром креативних ідей та інноваційних рішень у технічній сфері. І все це – завдяки майбутнім студентам, які бажають «перевернути світ», та потужній команді справжніх професіоналів – викладачів із багаторічним практичним досвідом та творчим світосприйняттям. Саме така синергія є запорукою успішного зростання у професії, цікавого студентського життя та нових наукових відкриттів», – зазначив ректор університету «Метінвест Політехніка» Олександр Поважний.

Додаткову інформацію про вступну кампанію можна отримати у приймальній комісії за адресою: м. Маріуполь, вул. Сєченова, 71А (будівля навчального центру меткомбінату імені Ілліча), електронною поштою pk@mipolytech.education, а також за телефонами (067) 760-49-71, (095) 070-06-37.

Menu