МЕТИНВЕСТ ЗАБЕЗПЕЧУЄ ЛІКАРНІ УКРАЇНИ КОЖНОЮ ЧЕТВЕРТОЮ ТОННОЮ КИСНЕЮ

Група Метінвест спільно з Фондом Ріната Ахметова та Фондом Вадима Новинського відвантажує до лікарень України до 100 тонн кисню на добу. Про це повідомив директор департаменту регіонального розвитку групи Метінвест Олександр Вишняков на форумі Європейської бізнес-асоціації – EBA Sustainable Development Day.

«Якщо спиратися на статистику, яка є сьогодні у медіа щодо потреби, то 25% кисню – це кисень підприємств Метінвесту. Тобто металурги забезпечують киснем кожне четверте ліжкомісце у стаціонарах», – заявив Олександр ВИШНЯКОВ.

У жовтні, під час дефіциту кисню на ринку та зростання захворюваності, Група Метінвест почала отримувати звернення від медиків та влади – всі просили допомогти з киснем. У цій ситуації було зібрано оперативний штаб, спільно з МОЗ створено план дій, щоб вчасно відреагувати на всі запити. У жовтні до лікарень України було відвантажено 1740 тонн кисню.

З початку року обсяг допомоги вже перевищив 4 тисячі тонн, що робить Групу Метінвест найбільшим приватним постачальником кисню. Весь кисень держлікарні одержують безкоштовно – не лише у містах присутності бізнесу, а й в інших регіонах України.

Нещодавно кисень від Метінвесту отримали Сумська та Хмельницька області. Наразі ми забезпечуємо 12 областей, тобто кожну другу область.

— Олександр ВИШНЯКОВ,  директор департаменту регіонального розвитку Групи Метінвест.

2020 року Рінат Ахметов спільно з бізнесами SCM, футбольним клубом «Шахтар» та Фондом Ріната Ахметова першими прийшли на допомогу країні у боротьбі з коронавірусом. З особистої ініціативи Ріната Ахметова з цією метою було виділено близько 500 млн грн у рамках проекту Фонду «Боротьба з COVID-19 в Україні». Проект допоміг вижити 1,4 млн людей. Це найбільший внесок одного благодійника до державної медицини України за весь час незалежності. Понад 500 медустанов по всій країні отримали понад 1000 одиниць обладнання, зокрема 216 апаратів ШВЛ. А також сотні тисяч експрес-тестів, ЗІЗ та витратних матеріалів.

З початку епідемії Фонд Вадима Новинського направив на боротьбу з поширенням коронавірусної інфекції в Україні понад 100 млн. грн. Кошти прямували на закупівлю апаратів ШВЛ, ПЛР-тестів та спеціалізованих лабораторій, засоби індивідуального захисту для медиків. Все це централізовано розподілялося у клініках Донецької, Херсонської, Миколаївської, Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей. Крім того, 3,8 млн. грн. було виділено на матеріальну підтримку 31 сім’ї медиків, які померли внаслідок COVID-19.

Menu