МІНІСТР ЕКОЛОГІЇ АНДРІЙ МОХНИК: «МК« ЗАПОРІЖСТАЛЬ» Є ПРИКЛАДОМ ДЛЯ УКРАЇНИ В ПЛАНІ ВПРОВАДЖЕННЯ ЕКОЛОГІЧНОЇ МОДЕРНІЗАЦІЇ»

11 липня 2014 МК «Запоріжсталь» відвідав міністр екології та природних ресурсів України Андрій Мохник. У ході візиту міністр високо оцінив екологічні проекти комбінату у контексті європейської інтеграції України.

На МК «Запоріжсталь» міністр ознайомився з ходом екологічної модернізації комбінату, яка проводиться відповідно до технологічної стратегією Групи Метінвест. Зокрема він відвідав будівництво лінії соляно-кислотного травлення в цеху холодної прокатки № 1 (НТА-4). Цей проект планується завершити в серпні 2014 року. Введення в експлуатацію НТА-4 дозволить знизити скидання промислових вод у річку Дніпро на 83% і скоротить викиди пари сірчаної кислоти. Інвестиції в проект становлять близько 730 млн грн.

«З введенням в експлуатацію нової травильної лінії «Запоріжсталь» вже дотримується тих директивив, які ще тільки належить вирішити українському законодавству, щоб у майбутньому зажадати від усіх українських виробників працювати відповідно до європейських екологічних стандартів», – зазначив міністр екології та природних ресурсів України Андрій Мохник .

Нові модернізовані об’єкти Запоріжсталі забезпечують ефективність виробництва, а також суттєво зменшують екологічне навантаження на навколишнє середовище відповідно до найсуворіших міжнародних норм.

«Будівництво сучасної лінії соляно-кислотного травлення це конкретний крок з приведення нашого виробництва у відповідність з усіма стандартами Європейського Союзу», зазначив Генеральний директор МК «Запоріжсталь» Ростислав Шурма.

Голова Запорізької обласної адміністрації Валерій Баранов, який відвідав комбінат у складі делегації, зазначив: «Таких серйозних екологічних проектів, як ви побачили сьогодні на комбінаті «Запоріжсталь», у нас в Україні, на жаль, поки немає. Це яскраві правильні приклади того, як має бути».

Нагадаємо, що в травні 2013 року МК «Запоріжсталь» запустив у роботу нову газоочистку агломашини № 1, що дозволило на 10% знизити викиди пилу і газу в атмосферу від загальної кількості викидів. На даний момент в активній фазі будівництво газоочисних установок агломашини № 2. Нове газоочисне обладнання забезпечує очищення повітря від пилу – нижче 30 мг/м3, по сірчистого ангідриду – нижче 400 мг/м3, що відповідає європейським нормативам викидів.

Menu