МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ВИКОРИСТОВУЄ ІНТЕГРОВАНИЙ ПІДХІД У ПИТАННЯХ ЕКОЛОГІЧНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ

МК «Запоріжсталь» у своїй діяльності використовує комплексно-інтегрований підхід у питаннях екологічного менеджменту – такий висновок зробили міжнародні аудитори, які здійснюють сертифікацію Інтегрованої системи менеджменту у сфері якості, охорони праці та екології. Про це 19 серпня 2013 під час підсумкової прес-конференції Генерального директора МК «Запоріжсталь» Ростислава Шурми заявив в. о. директора «Бюро Верітас Україна» Іван Соколов.

Як відзначає експерт, щороку, під час відвідування МК «Запоріжсталь», представники «Бюро Верітас» спостерігають позитивні зміни, що відбуваються в Інтегрованої системі менеджменту, звертаючи особливу увагу саме на екологічну складову.

«Перш за все, хочу відзначити, що за цей період не було ніяких аварійних викидів, скидів стоків, інших позапланових ситуацій, а це дуже важливо на таких підприємствах, як металургійний комбінат», – акцентував Іван Соколов, в.о. Генерального директора Бюро Верітас Україна. – «Будь-які природоохоронні заходи затратні і вимагають інвестицій. Я знаю багато меткомбінатів України і Європи, і дуже добре знайомий з системами екологічного менеджменту. І повинен сказати, що технології, які комбінат впроваджує, – найкращі технології».

Згідно програми модернізації та технічного переозброєння підприємств Групи Метінвест, на МК «Запоріжсталь» реалізується активна модернізація виробництва, яка передбачає комплекс технологічних рішень щодо істотного зниження екологічного навантаження. Починаючи з серпня 2012 року, комбінат інвестував у модернізацію і реконструкцію виробничих потужностей близько 560 млн. грн.

Menu