МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» – ПЕРЕМОЖЕЦЬ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ З ЕКОЛОГІЇ

15 жовтня 2013 в Києві підбито підсумки 12-го Всеукраїнського конкурсу «Екологічна якість та безпека». Металургійний комбінат «Запоріжсталь» став переможцем у номінації «Розвиток найбільш чистих технологій у виробництві», а також отримав диплом за впровадження і реалізацію енергоефективних, екологічно безпечних і ресурсозберігаючих програм і технологій у виробництві.

МК «Запоріжсталь» в рамках стратегії Групи Метінвест реалізує широкомасштабну програму модернізації виробництва, спрямовану на оновлення основних фондів і технологічних процесів з урахуванням передових технологій в області екології.

«Варто відзначити тe, що зараз роблять інвестори – СКМ, Метінвест – як вони розуміють всю соціальну та екологічну відповідальність. З Президентом України ми були присутні на відкритті нової газоочистки агломашини № 1 на «Запоріжсталі». Якщо весь бізнес буде такий соціально та екологічно відповідальний, то екологічні проблеми будуть вирішені не тільки на підприємствах, а й у містах і регіонах присутності великих виробництв”, – зазначив Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков.

Комбінат у травні 2013 року запустив в роботу агломашину № 1 з нової високотехнологічної газоочисної установкою, екологічний ефект від роботи якої – на рівні 10 %-го зниження викидів пилу і газу в атмосферу від загальної кількості викидів. Також на комбінаті продовжується реалізація інших великих проектів – будівництво нової газоочисної установки для агломашини № 2, будівництво нової травильної лінії в цеху холодної прокатки № 1, що дозволить скоротити на 83 % викиди пари сірчаної кислоти і повністю ліквідувати скиди комбінату в річку Дніпро від цеху холодної прокатки.

Menu