МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ПІДТРИМАВ ЕКОПРОЕКТ «ЗЕЛЕНА ХВИЛЯ»

12 грудня 2013 були підбиті підсумки міського екологічного проекту «Зелена хвиля», організованого Благодійним фондом «Дельфін» за підтримки МК «Запоріжсталь». У рамках акції зі збору відпрацьованих побутових хімічних джерел живлення запорізькі школярі лише за один день зібрали близько 668 кг. батарейок.

МК «Запоріжсталь» в рамках програм корпоративної соціальної відповідальності Групи Метінвест на постійній основі підтримує проекти, спрямовані на захист екології, розвиток і поліпшення соціального середовища міста. Одним з таких проектів став екологічний проект «Зелена хвиля», метою якого є формування екологічної культури підростаючого покоління шляхом підготовки та поширення серед міських шкіл матеріалів на теми екології, проведення тематичних занять, а також акцій та конкурсів для учнів шкіл міста по збору відпрацьованих побутових хімічних джерел живлення.

Участь в акції по збору батарейок взяли 27 шкіл Запоріжжя. Переможцями конкурсу стали багатопрофільний ліцей № 99 ( зібрали 86,08 кг. батарейок), гімназія № 107 (79,81 кг) та загальноосвітня школа I – III ступеня № 49 (56,18 кг). Школи-переможці отримали цінні призи: за 1 місце – телевізор 42 PHILIPS, за друге – лазерне МФУ Canon, за третє – фотоапарат Canon.

Слід зазначити, що в ході проекту в місті були відкриті нові громадські пункти збору відпрацьованих побутових батарейок, де встановлені зручні бокси для їх збору. Всього ж в грудні цього року місто зібрав для безпечної утилізації порядку 804 кг. відпрацьованих побутових батарейок.

У планах організаторів проекту «Зелена хвиля» – продовжити розвиток екологічного руху в місті, надавати і далі підтримку позитивним екологічним ініціативам громадськості.

Menu