МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ПІДТРИМУЄ ЦЕНТР РЕАБІЛІТАЦІЇ ДІТЕЙ З ОСОБЛИВОСТЯМИ РОЗВИТКУ

МК «Запоріжсталь» в рамках конкурсу соціальних проектів виділив 100 тис. грн в рамках конкурсу “Ми – це місто” Центру реабілітації дітей-інвалідів «Дитячий Радонеж» для реалізації системної програми реабілітації дітей з особливостями розвитку та комплексного навчання та психологічної адаптації батьків.

Центр «Дитячий Радонеж» вклав кошти в енергозберігаюче обладнання для забезпечення роботи центру протягом цілого року, в тому числі, в зимовий період. Зокрема, в центрі встановлено твердопаливний котел і система обігріву приміщень, які використовують альтернативні види палива.

«Дуже важливо безперервне навчання наших дітей. Завдяки проекту “Ми – це місто” МК «Запоріжсталь» наш центр організував цілорічну роботу. Методичні ігри, посібники, планшети для дітей-аутистів, різні інтерактивні іграшки – все це необхідно для розвитку дітей. Тут вони отримують путівку у велике життя », – зазначила психолог-дефектолог Ірина Пилипенко.

В рамках проекту «Право бути рівним» центр «Дитячий Радонеж» за підтримки МК «Запоріжсталь» організував протягом року ряд навчальних заходів для батьків та волонтерів. Зокрема, організовані навчальні заняття для батьків, семінар-практикум по роботі з особливими дітьми для волонтерів та студентів факультету «Практична психологія». Для дітей з особливостями розвитку в 2014 році був організований літній оздоровчий табір. Протягом року для дітей були організовані свята до Дня захисту дітей, і до Дня святого Миколая.

«Люди, які працюють в “Дитячому Радонежі”, повністю віддають себе вихованню цих дітей. Комбінат “Запоріжсталь”, як соціально орієнтоване підприємство, виконує всі свої зобов’язання. Таке об’єднання небайдужих людей йде на користь дітям і їхнім батькам. Завдяки цьому кожна дитина буде щасливою, буде розвиватися і приносити користь і нашому місту, і Україні», – зазначив керівник молодіжної організації МК” Запоріжсталь “Сергій Ільченко.

Центр реабілітації дітей-інвалідів організований в 2011 році психологом-дефектологом Іриною Пилипенко. У центрі системно займається понад 20 вихованців – дітей з особливостями розвитку (затримка психічного розвитку, важкі порушення мови, аутисти, слабочуючі). Центр надає психологічну підтримку батькам дітей з порушеннями у розвитку, адаптує дітей до життя. У центрі проводять корекційні заняття з дітьми, розвивають їхні знання та вміння. Заняття проводяться спільно з батьками, при цьому максимально враховуються можливості кожної дитини.

Menu