МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ПІДТВЕРДИВ ВІДПОВІДНІСТЬ МІЖНАРОДНОМУ СТАНДАРТУ ISO 50001: 2011

27-28 квітня 2015 р. на МК «Запоріжсталь» успішно пройшов другий наглядовий аудит на відповідність вимогам міжнародного стандарту ISO 50001: 2011 «Системи енергетичного менеджменту – Вимоги та настанови щодо застосування». Аудитори компанії «ТЮФ Зюд» відзначили високий рівень функціонування системи енергетичного менеджменту в структурних підрозділах МК «Запоріжсталь».

Протягом двох днів фахівці аудиторської компанії перевірили функціонування системи енергетичного менеджменту, показники енергозбереження, а також оцінили процеси, що впливають на управління і залучення персоналу, завдяки яким досягаються високі показники діяльності комбінату. Аудитори побували у виробничих цехах комбінату, а також в управлінні персоналом, де перевірялися питання інформованості та залучення персоналу з питань енергоефективності.

««Запоріжсталь» можна сміливо назвати прикладом енергоефективного та відповідального виробництва – всі реалізовані заходи та плани комбінату говорять про масштабну і безперервною роботі в цьому напрямку. Всі ці досягнення були б неможливі без висококваліфікованого персоналу, який вболіває за свій комбінат і усвідомлено з максимальною віддачею працює на досягнення цілей», – прокоментував підсумки другого наглядового аудиту Генеральний директор ТОВ «Технічні та управлінські послуги» (корпоративного партнера ТЮФ Зюд) Михайло Левицький.

Відзначимо, що МК «Запоріжсталь» з січня по грудень 2014 р. на тлі зростання виробничих показників (чавуну – на 9,1%, сталі – на 3,8%, прокату – на 5%) скоротив споживання природного газу на 30 млн м³ (або на 13%). МК «Запоріжсталь» скоротив споживання природного газу з 236 млн м³ в 2013 році до 206 млн м³ в 2014 році. Економії природного газу в 2014 р. комбінату вдалося досягти за рахунок впровадження енергоефективних заходів на всіх виробничих переділах, три чверті з них реалізовані у сталеплавильному виробництві.

Нагадаємо, що в 2013 році за результатами аудиту, проведеної корпоративним партнером компанією «ТЮФ Зюд України» (Німеччина) МК «Запоріжсталь» отримав міжнародний сертифікат, що підтверджує відповідність системи енергетичного менеджменту комбінату вимогам стандарту ISO 50001: 2011.

Menu