МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ПІДТВЕРДИВ ВІДПОВІДНІСТЬ МІЖНАРОДНИМ СТАНДАРТАМ ISO 14001, IS0 9001, OHSAS 18001

МК «Запоріжсталь» в вересні 2014 року успішно пройшов ресертіфікационний аудит інтегрованої системи менеджменту (ІСМ), підтвердивши її відповідність вимогам міжнародних стандартів з систем екологічного менеджменту ISO 14001, менеджменту якості IS0 9001, а також управління охороною праці та виробничої безпекою OHSAS 18001. За результатами аудиту ІСМ комбінату рекомендована міжнародними аудиторами ТОВ «БЮРО ВЕРІТАС Сертифікейшн Україна» до сертифікації на новий трирічний період до 2017 року.

Аудитори відвідали структурні підрозділи і оцінили функціонування ІСМ, проаналізували діючу документацію і її виконання. В рамках аудиту були перевірені технологічні процеси, пов’язані з виробництвом, впровадження та ефективність екологічних програм, виконання стандартів, управління ризиками та знання правил з охорони праці.

В ході аудиту незалежні міжнародні фахівці зазначили безперечне лідерство комбінату в питаннях управління екологією, якістю і охороною праці. Особливо аудитори виділили модернізаційні проекти комбінату, які впроваджуються з акцентом на вирішення екологічних питань, а також підвищують якість продукції, вдосконалюють систему управління охороною праці.

«За останній рік на комбінаті пророблена колосальна робота в галузі вдосконалення менеджменту, виробництва, технології, якості продукції, екології, безпеки праці. У багатьох випадках ми побачили підходи, які йдуть далі вимог міжнародних стандартів, зокрема в питаннях екології, промислової безпеки та технологій. Як приклад, наведу факт впровадження нової травильної лінії в цеху холодної прокатки № 1, що дозволить комбінату вирішити дуже багато питань, пов’язаних з якістю, з екологією, і, звичайно ж, нова лінія є надійною і безпечною», – зазначив в.о. генерального директора компанії Бюро Верітас Україна Іван Соколов.

Крім того, аудитори особливо відзначили високий рівень забезпечення безпеки та здоров’я трудящих. Зокрема, комплекс впроваджених заходів демонструє рівень, що перевищує вимоги стандарту OHSAS 18001. На МК «Запоріжсталь» розпочато впровадження методів оцінки ризиків HAZOP/HAZID, який дозволить кардинально покращити систему менеджменту професійної безпеки і здоров’я.

Menu