МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ПОВНІСТЮ ПЕРЕЙШОВ НА ЕЛЕКТРОННЕ ОФОРМЛЕННЯ ЗАЛІЗНИЧНИХ ВАНТАЖІВ

У листопаді 2012 р. комбінат «Запоріжсталь» повністю перейшов на безпаперове оформлення вантажів, що доставляються всередині України залізничним транспортом, без додатків паперових товаросупровідних документів.

В основі електронного документообігу лежить обмін даними автоматизованих систем ДП «Укрзалізниці» і даними автоматизованих систем ВАТ «Запоріжсталь», за допомогою модуля узгодження АС Клієнт-УЗ і застосуванням електронного цифрового підпису. Також діють електронні документи, що регламентують оплату за користування вагонами і обмін вагонами зі станцією примикання. Основою електронного документообігу служить електронний підпис, який дозволяє здійснювати відносини між МК «Запоріжсталь» і адміністрацією залізниці, з подальшою передачею даних на сервер УЗ.

Перевага системи електронного документообігу – її зручність для клієнта. Споживач металопродукції комбінату миттєво отримує електронний перевізний документ на замовлену продукцію, в момент прийняття вантажу до перевезення. Крім цього, суттєво скоротився час на оформлення вантажів (2-3 хвилини) і час простоїв вагонів на під’їзних коліях (до двох годин).

«Ми прагнемо підвищувати свою ефективність, ведемо модернізацію і активно впроваджуємо сучасні технології», – підкреслив Генеральний директор МК «Запоріжсталь» Ростислав Шурма.

На початку 2011 року МК «Запоріжсталь» було визначено ДП «Укрзалізниця» базовою площадкою комплексного впровадження пілотного проекту електронного документообігу для всіх підприємств України, що здійснюють вантажоперевезення. На цей момент на «Запоріжсталі» вже були створені автоматизовані робочі місця з найбільш розвиненою системою комп’ютерного забезпечення, діяла багатофункціональна інтегрована автоматизована система управління перевезеннями на промисловому залізничному транспорті.

Menu