МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ДОПОМІГ ВІДКРИТИ «КОЗАЦЬКУ КУЗНЮ» БІЛЯ ЗАПОРІЗЬКОГО ДУБА

На території історико-культурного комплексу «700-річний Запорізький дуб», відбулося урочисте відкриття культурного об’єкту – пересувний козацької кузні. Будівництво профінансував МК «Запоріжсталь» в рамках конкурсу «Ми – це місто», виділивши грант в розмірі 57 тис. грн.

Ініціатором проекту виступила ВГО «Всеукраїнська федерація Спас», одним з напрямків діяльності якої є збереження духовної спадщини української нації, примноження і розвиток українських традицій. За три місяці організатори проекту побудували і обладнали унікальний об’єкт – постійно діючу пересувну козацьку кузню. На новий об’єкт організовуватимуться екскурсії, проводитися практичні заняття з навчання ковальству.

«Козацька кузня» – унікальний культурно-історичний об’єкт, який гармонійно впишеться в комплекс поруч із Запорізьким дубом і знайомитиме запорожців і гостей міста з одним із стародавніх ремесел, яким досконало володіли запорізькі козаки.

«Цей об’єкт сприятиме не тільки підвищенню туристичного іміджу нашого міста, як міста з багатою історією, а й розвитку української національної культури та патріотичному вихованню підростаючого покоління», зазначив президент ВГО «ВФ «СПАС» Олександр Притула.

Menu