МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ДОПОМАГАЄ ВІДНОВИТИ ЗІР 100 ВЕТЕРАНАМ

Благодійний фонд «Світлозір» організовує проведення 100 безкоштовних операцій з видалення катаракти ветеранам та малозабезпеченим громадянам у рамках реалізації проекту «Щоб читати книги і працювати на комп’ютері збережи свій зір!», що став переможцем конкурсу «Ми – це місто» МК «Запоріжсталь». На реалізацію проекту комбінат виділив грант у розмірі 100 тис. грн.

Проект БФ «Світлозір» розвиває і реалізовує ідеї щодо збереження та відновлення зору серед різних вікових категорій мешканців Запоріжжя, привертає увагу і мотивує людей до збереження здоров’я очей.

В ході реалізації проекту фонд організовує в різних районах міста Запоріжжя лекції лікарів-офтальмологів для широких верств громадськості «Бережи свій зір», акції з безкоштовного безконтактного вимірювання внутрішньоочного тиску і перевірці гостроти зору. Зокрема, до початку навчального року фонд провів безкоштовну діагностику зору школярам в громадських місцях м.Запоріжжя, а також фестиваль дитячого малюнка «Щастя бачити світ!». Волонтерська група з числа студентів-реабілітологів провела заняття з очної гімнастики для більш, ніж 5 тисяч школярів і учнів інтернатів.

Слід зазначити, що БФ «Світлозір» стає переможцем конкурсу «Ми – це місто» другий рік поспіль. У 2013 році, завдяки перемозі в конкурсі, фонд організував проведення операцій з видалення катаракти у 50 ветеранів та малозабезпечених громадян, а також проведення фотовиставки в громадських місцях Запоріжжя на тему: «Яким бачать світ люди з проблемами зору, і як реагує світ на людей з обмеженим зором». Конкурс «Ми – це місто» проходить в м. Запоріжжя другий рік поспіль в рамках програм корпоративної соціальної відповідальності Групи Метінвест. Його мета – підвищення соціальної активності населення та підтримка актуальних проектів, спрямованих на підвищення якості життя у всіх містах присутності Метінвесту.

Переможцями конкурсу «Ми це місто» стали 17 соціальних проектів жителів міста, які отримали від МК «Запоріжсталь» фінансування в сумі 1,1 млн грн. на реалізацію своїх ініціатив протягом 2014 року.

Menu