МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ЗА ПІДТРИМКИ ФОНДУ «РОЗВИТОК УКРАЇНИ» ПРОВІВ ТРЕНІНГ ДЛЯ МЕШКАНЦІВ ЗАПОРІЖЖЯ

Наприкінці квітня у Запоріжжі в рамках конкурсу «Ми – це місто» на найкращі соціальні проекти ВАТ «Запоріжсталь» відбувся тренінг з соціального проектування для представників громадських організацій та ініціативних груп. Тренінг пройшов за участі фонду Ріната Ахметова «Розвиток України», в ньому взяло участь більше 100 мешканців міста.

Конкурс «Ми – це місто» на найкращі соціальні проекти серед громадських організацій, муніципальних установ і жителів міста проводиться в Запоріжжі другий рік поспіль. У 2014 році МК «Запоріжсталь» збільшив фінансування конкурсу до 1 млн. грн. в порівнянні з 2013 роком, коли на цей проект було виділено 700 тис. грн. Конкурс пройде в три етапи: навчання учасників і подача заявок, розгляд та експертиза проектів, визначення переможців та реалізація найбільш цікавих і перспективних пропозицій.

 

 

У ході першого етапу для учасників був організований тренінг, ведучим якого виступив керівник однієї з програм благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» Денис Денисенко. Тренер розповів учасникам заходу про основи соціального проектування, а саме – аналізі та формуванні проблеми, виявлення потреб цільових груп, постановку досяжних цілей і завдань, планування бюджету заходу.

«Конкурс «Ми – це місто» – колосальна ініціатива, коли інвестор виділяє гроші, а жителі своїми руками втілюють у життя проекти, які важливі для Запоріжжя. Ми проводимо цей тренінг, щоб у рамках діалогу поєднати накопичений нами досвід соціальних інвестицій і навчити учасників перетворювати гроші в цінність для жителів міста», – зазначив Денис Денисенко.

 

 

Досвід, який отримали учасники тренінгу в ході навчання соціальному проектуванню, допоможе розвитку і втіленню в життя найкращих ідей жителів Запоріжжя, спрямованих на підвищення якості та рівня комфортності соціального середовища Запорізького регіону в рамках програми  «Ми – це місто».

Серед учасників тренінгу – благодійний фонд «Світлозір», благодійний фонд «Посмішка дитини», команда “ROCK`N`ROPE”, представники громадських, благодійних та молодіжних організацій, працівники бібліотечної системи та освітніх установ, діячі культури і мистецтва, представники художніх, музичних і спортивних шкіл.

 

 

Нагадаємо, що подати заявку на участь у конкурсі можна до 19 травня 2014 р. Більш докладно ознайомитися з положенням про конкурс на кращий соціальний проект «Ми – це місто» і подати заявку на участь можна на сайті МК «Запоріжсталь» www.zaporizhstal.com в розділі Відповідальність / Соціальна політика / Ми – це місто.

Menu