МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ВИЗНАНО ЕКСПЕРТАМИ КРАЩИМ В УКРАЇНІ В ЕКОЛОГІЧНІЙ МОДЕРНІЗАЦІЇ

МК «Запоріжсталь» став переможцем Всеукраїнського конкурсу «Екологічна якість та безпека» в номінації «Системний підхід до управління та впровадження чистих технологій виробництва» в рамках III Міжнародного форуму GREEN MIND, який проходить у м Києві з 8 по 9 жовтня 2014

З серпня 2012 року в екологічну модернізацію комбінату інвестовано понад 250 млн доларів.

«Ми прагнемо діяти з максимальною відкритістю. Наші цілі та стратегії в галузі екології однозначні: незважаючи на труднощі, продовжувати екологічну модернізацію виробництва і за рахунок цього послідовно знижувати негативний вплив на навколишнє середовище », – зазначив Генеральний директор МК «Запоріжсталь» Ростислав Шурма.

За останні два роки на МК «Запоріжсталь» побудована і введена в експлуатацію нова агломашина №1 з високоефективною газоочисткою, проведена масштабна модернізація доменної печі №4 з установкою системи аспірації ливарного двору і підбункерної естакади, завершено будівництво нової травильної лінії цеху холодної прокатки, реалізовані великі проекти в галузі енергоефективності та енергозбереження.

У програму подальшої модернізації МК «Запоріжсталь», згідно реалізації технологічної стратегії Групи Метінвест, входить послідовна реконструкція газоочисток агломашин №2 – №6, яка дозволить досягти на кожній агломашине зниження викидів в атмосферу пилу і газів на рівні 10% від загальних викидів комбінату. Інвестиції в реконструкцію 6-ти агломашин 70 млн дол. В рамках цієї програми в 2014 році комбінат приступив до активної фази будівництва газоочистки агломашин №2.

МК «Запоріжсталь» веде активне будівництво газоочистки на агломашинi № 2

«Впровадження нових екологічних, енерго- і ресурсозберігаючих технологій у виробництві комбінату «Запоріжсталь» вже дають реальний ефект. «Запоріжсталь» реалізує програми не на папері, вони впроваджуються в життя. Підприємство дивиться вперед, бачить майбутнє», – зазначив Святослав Куруленко, член експертної ради конкурсу, Президент Спілки екологічних аудиторів України.

В перспективних планах МК «Запоріжсталь» – модернізація сталеплавильного виробництва. Реалізація проекту з будівництва конвертерного цеху дозволить відмовитися від неефективного мартенівського способу виплавки сталі, що знизить валові викиди в атмосферу і скоротить споживання природного газу. Загальний бюджет цього проекту – близько 1,5 млрд доларів.

Всеукраїнський конкурс «Екологічна якість та безпека» проводиться щорічно Всеукраїнською громадською організацією «Жива планета» за підтримки Міністерства екології та природних ресурсів України.

Відбір номінантів конкурсу проводиться на регіональному рівні за підтримки Державної екологічної інспекції України. Критерії відбору конкурсантів були досить суворими, тому із 140 заявлених організацій за результатами регіонального туру відбір пройшли тільки 45 підприємств і компаній з яких визначено 7 підприємств і організацій – переможців та лауреатів конкурсу.

Menu