МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ПРОФІНАНСУВАВ 750 ТИС. ГРН В ПРИДБАННЯ МАШИН «ШВИДКОЇ ДОПОМОГИ» ДЛЯ ЗАПОРІЗЬКОГО РЕГІОНУ

В рамках програми регіонального соціального партнерства Групи Метінвест, металургійний комбінат «Запоріжсталь» профінансував 750 тис. грн на придбання трьох сучасних машин «швидкої допомоги».

Оновлення парку медичного спецтранспорту стало частиною програми підтримки системи охорони здоров’я Запорізького регіону в рамках створення Запорізького обласного центру екстреної медичної допомоги, на реалізацію якого МК «Запоріжсталь» виділив 12 млн грн.

Автомобілі оснащені всім необхідним для надання невідкладної медичної допомоги. Зокрема, в кожній машині є носилки, лампи для знезараження повітря, електрокардіограф, пульсоксиметр, глюкометр, апарати для штучної вентиляції легень (так звані «мішки АМБУ») для дітей і дорослих, звичайні і вакуумні шини, апарат для інгаляції кисню і медична сумка. Вартість однієї укомплектованої машини – 250 тис. грн. Кожен з придбаних автомобілів володіє високою прохідністю і може використовуватися у важкодоступній місцевості.

«Партнерство з регіоном, в якому ми живемо і працюємо, – це одна з основних складових соціальної політики «Запоріжсталі» та Групи Метінвест. Діяльність комбінату «Запоріжсталь» нерозривно пов’язана з майбутнім Запоріжжя, в якому наше підприємство є містоутворюючим, і для нас дуже важливо діяти системно у розвитку партнерських відносин в усіх напрямках», – зазначив Генеральний директор МК «Запоріжсталь» Ростислав Шурма.

Автомобілі «швидкої допомоги» будуть розподілені на Правобережну підстанцію «швидкої допомоги» у м. Запоріжжі, в смт Василівка і в Мелітопольський район. Медичні установи отримають спецавтомообілі вже протягом двох тижнів.

Нагадаємо, у вересні 2013 року МК «Запоріжсталь», в рамках реалізації проекту будівництва обласного центру екстреної медичної допомоги, профінансував придбання і встановлення нової системи безпеки для машин «швидкої допомоги» Запорізької області («тривожні кнопки») на суму близько 780 тис. грн.

Menu