МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ПРОВІВ НАВЧАЛЬНИЙ ТРЕНІНГ ДЛЯ ЖИТЕЛІВ ЗАПОРІЖЖЯ В РАМКАХ ГРАНТОВОЇ ПРОГРАМИ

23 квітня 2013 в Запоріжжі, за участю фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» , відбувся другий за рахунком тренінг у рамках конкурсу «Ми – це місто » на найкращі соціальні проекти МК «Запоріжсталь» для представників громадських організацій та ініціативних груп.

Нагадаємо, перший тренінг з соціального проектування для представників громадськості м. Запоріжжя відбувся 9 квітня 2013 також при участі благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України». У його завдання входило навчання учасників конкурсу «Ми – це місто» основам соціального проектування: аналізувати і формувати проблему, виявляти потреби своїх цільових груп, ставити досяжні цілі і завдання, планувати заходи та бюджет.

Провідною другого тренінгу виступила Ольга Щетиніна, директор департаменту аналізу, планування та оцінки благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України». Його темою стали моніторинг та оцінка соціальних проектів. У тренінгу взяли участь більше 60 потенційних учасників конкурсу «Ми – це місто» – представників громадських, благодійних та молодіжних організацій, працівники бібліотечної системи та освітніх установ, діячі культури і мистецтва, представники художніх, музичних та спортивних шкіл.

В ході тренінгу ведуча Ольга Щетиніна розповіла про важливість постійного моніторингу результатів у ході реалізації проекту. Учасники тренінгу дізналися про роль, принципи і методи оціночної діяльності, про послідовність дій при оцінці соціального проекту.

«Я впевнена, що конкурс «Ми – це місто» сприятиме розвитку міста Запоріжжя. Цей тренінг допоможе учасникам конкурсу в практичній реалізації проектів, так як для досягнення максимального ефекту необхідно не тільки написати, але правильно провести моніторинг та оцінку соціального проекту».

Заявки на участь у конкурсі «Ми – це місто» на найкращі соціальні проекти серед громадських, муніципальних установ і жителів міста приймаються до 30 квітня 2013 року. З 1 травня 2013 р. починається другий етап конкурсу, в ході якого буде проведена оцінка запропонованих учасниками проектів і визначено переможців.

Menu