МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ПРОВОДИТЬ МАСШТАБНУ РЕКОНСТРУКЦІЮ ГАЗООЧИСНИХ СИСТЕМ АГЛОФАБРИКИ

МК «Запоріжсталь» в рамках технологічної стратегії Метінвесту, спрямованої на екологічну модернізацію підприємств Групи, веде активне будівництво газоочисних систем на чотирьох агломашинах – № 3-6. Інвестиції в проект – понад 600 млн грн. По завершенню будівництва виробниче обладнання аглофабрики комбінату буде повністю обладнано газоочисними системами відповідно до тристоронньої угоди між Міністерством екології України, Запорізькою обласною радою та МК «Запоріжсталь». Інвестиції комбінату в установку нових газоочисних систем на всіх шести агломашинах аглофабрики складуть більше 70 млн доларів.

Комбінат послідовно реалізує проекти, спрямовані на скорочення викидів забруднюючих речовин в атмосферу. Так, в 2013 році комбінат ввів в експлуатацію нову агломашину № 1 з сучасним високоефективним газоочисним обладнанням, в 2015 році – нове газоочисне обладнання на агломашин № 2. У міру реалізації проекту із заміни газоочисного устаткування на всіх 6 агломашинах аглофабрика комбінату досягне міжнародних екологічних стандартів по рівню очистки викидів пилу і газів.

У даний момент на будівельному майданчику аглофабрики комбінату йде монтаж металоконструкцій і установка основного обладнання газоочисних систем агломашин № 3-6. Всього при будівництві буде використано до 3 тис. тонн металоконструкцій і до 2 тис. м³ бетону. Постачальником газоочисного устаткування є українська компанія ТОВ «Прогрес Груп» (Бердичівський машинобудівний завод «Прогрес»). Генеральний підрядник будівництва – ТОВ «Запорізьке будівельно-монтажне управління». Дозвіл № IУ 114151740127 від 23 червня 2015 на будівництво газоочисток агломашин № 3-6 видано Державною архітектурно-будівельною інспекцією України.

Нове газоочисне обладнання агломашин № 3-6 буде оснащено двома рукавними фільтрами, що забезпечують очищення повітря від пилу – до 20 мг/м3, сірчистого ангідриду (SО2) – до 400 мг/м3 на кожній агломашині. Принцип роботи систем газоочисток агломашин полягає в многоступенчатости очищення відхідних газів: газ очищується в двох рукавних фільтрах, вловлений залізовмісний пил з рукавних фільтрів повертається назад в агломераційне виробництво.

Menu