МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» СКОРОТИВ ЕНЕРГОЄМНІСТЬ ВИРОБНИЦТВА У 1 ПІВРІЧЧІ 2013 РОКУ НА 6,4%

У першому півріччі 2013 МК «Запоріжсталь» на 6,4% скоротив енергоємність виробленої металопродукції, показник енергоємності склав 21,8 ГДж/т проти 23,3 ГДж/т за аналогічний період 2012 року.

На металургійному комбінаті «Запоріжсталь» діє програма Групи Метінвест, спрямована на здійснення енергозберігаючих проектів і впровадження тотального контролю витрат сировини та енергоресурсів на всіх рівнях виробництва. Поліпшення показника енергоємності виробленої металопродукції в 1 півріччі 2013 року, пов’язане з впровадженням комплексу заходів з виявлення енергетичних втрат, розробки та здійснення заходів з енергозбереження – зниження втрат холодного дуття при транспортуванні його з ТЕЦ в доменний цех; оптимізація режимів нагріву по зонах методичних печей; економія електроенергії за рахунок налаштування оптимального режиму обладнання в прокатних цехах.

«Підвищення енергоефективності та раціональне використання енергоресурсів входять до числа пріоритетних завдань для «Запоріжсталі». Наш комбінат реалізує масштабні інвестиційні програми, спрямовані на підвищення енергоефективності виробництва. Внаслідок цього в червні 2013 року в сталеплавильному виробництві знижено витрату природного газу – 29 м3 на тонну виплавленої сталі, для порівняння – в червні 2012 року ця цифра становила 43,39 м3 на тонну», – зазначив Генеральний директор МК «Запоріжсталь» Ростислав Шурма.

На «Запоріжсталі» також проводиться спеціальний конкурс серед працівників комбінату, спрямований на підвищення залученості персоналу в поліпшення енергоефективності роботи підприємства. У ході конкурсу у другому кварталі 2013 року працівниками було висунуто 9 пропозицій з енергозбереження, економічний ефект від реалізації яких для комбінату складає близько 2 млн грн на місяць. Переможцям конкурсу за підсумками другого кварталу виплачені грошові премії, преміальний фонд склав 30 тис. грн.

Menu