МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» СКОРОЧУЄ СПОЖИВАННЯ ПРИРОДНОГО ГАЗУ В СТАЛЕПЛАВИЛЬНОМУ ВИРОБНИЦТВІ

МК «Запоріжсталь» в вересні 2014 року досяг історичного мінімуму споживання природного газу в сталеплавильному виробництві – 21,4 м³ на тонну сталі (у вересні 2012 р. – 45,1 м³ на тонну сталі, у вересні 2013 р. – 31,3 м³ на тонну сталі). Таким чином, тільки за 9 місяців 2014 р. комбінат заощадив при виробництві сталі 19,4 млн м ³ природного газу в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Скорочення споживання природного газу в сталеплавильному виробництві стабільно знижується за рахунок впровадження програми енергозберігаючих заходів, серед яких: впровадження індивідуальних режимних карт, оптимізація перекідкі димових клапанів, робота безсводовой пальники, безпаливний продування ванни киснем, безпаливний продування стали на мартенівських печах.

«За два роки комбінат вдвічі скоротив витрати природного газу у виробництві, це – результат роботи всього колективу. Якісне впровадження і розвиток системи безперервного вдосконалення, в яку включені всі основні цехи комбінату, дозволяє нам ефективно і, найголовніше, системно усувати втрати і вирішувати найскладніші виробничі завдання», – зазначив Генеральний директор МК «Запоріжсталь» Ростислав Шурма.

В цілому, при зростанні виробничих показників в вересні 2014 р. (чавуну на 25,2%, сталі – на 5,2%, прокату – на 5,9% порівняно з аналогічним періодом 2013 р.), комбінат скоротив споживання природного газу на 14% – з 16,5 млн.м³ у вересні 2013 р. року до 14,2 млн.м³ у вересні 2014 р.

Menu