МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» СТАВ ПЕРЕМОЖЦЕМ УКРАЇНСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО КОНКУРСУ ЯКОСТІ

МК «Запоріжсталь» став переможцем 19-го Українського національного конкурсу якості та отримав нагороду і диплом Української асоціації якості (УАЯ). Нагороди комбінату вручили президент Торгово-промислової палати України Дмитро Чижиков і президент Української асоціації якості Петро Калита.

Урочиста церемонія нагородження пройшла 11 березня 2015 в Києві в ході «круглого столу» на тему «Як прискорити забезпечення конкурентоспроможності та сталого розвитку підприємств та економіки України». «Володарями Української національної нагороди з якості стають кращі підприємства України. Комбінат «Запоріжсталь» впевнено тримає лідерство за якістю продукції, що випускається і гідно представляє Україну на світовому ринку», – зазначив Президент Української асоціації якості Петро Калита.

Національний конкурс якості проводиться щорічно по Моделі досконалості EFQM (European foundation for quality business – Європейський фонд управління якістю), починаючи з 1996 року. Його мета – визначити вітчизняні підприємства, які представлять кращі зразки продукції та послуг українських компаній на міжнародному конкурсі Європейської премії якості, що являє собою зразок взаємовигідного співробітництва організацій Європи під егідою Європейського фонду управління якістю.

Високе визнання стало свідченням цілеспрямованої роботи підприємства щодо підвищення якості. Так, в 2014 році рівень випуску невідповідної продукції знижений у два рази в порівнянні з минулим роком і склав 1,12% (2,53% в 2013 р).

Нагадаємо, в червні 2014 діяльність МК «Запоріжсталь» в сфері поліпшення якості продукції високо оцінили на міжнародному форумі «Сузір’я якості-2014», комбінат отримав сертифікат Європейського фонду управління якістю «Визнана досконалість – 5 зірок». Крім того, в листопаді 2014 на Генеральній асамблеї Європейської організації якості МК «Запоріжсталь» отримав найвищу нагороду за якість продукції – міжнародну премію на основі Моделі досконалості EFQM. На МК «Запоріжсталь» успішно діє інтегрована система менеджменту в сфері якості, енергоефективності, охорони праці та екології, що відповідає вимогам міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001 і ILO-OSH 2001.

Menu