МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ЗАСНУВАВ 20 ІМЕННИХ СТИПЕНДІЙ СТУДЕНТАМ ЗАПОРІЗЬКИХ ВУЗІВ

МК «Запоріжсталь», слідуючи принципам соціальної відповідальності Групи Метінвест, виділив фінансування на заснування 20-ти іменних стипендій кращим студентам навчальних закладів м Запоріжжя – Запорізького національного університету, Запорізького національного технічного університету, Запорізької державної інженерної академії та металургійного коледжу ЗДІА.

Генеральний директор МК “Запоріжсталь” Ростислав Шурма вручає сертифікат в.о. ректору ЗДІА Євгену Швецю

Про призначення іменних стипендій кращим студентам повідомив Генеральний директор МК «Запоріжсталь» Ростислав Шурма в ході планової зустрічі зі студентами та ректорами запорізьких вузів, яка пройшла 27 січня 2015

«Запоріжсталі» потрібні професійні амбітні фахівці, готові розвиватися і прогресувати самі, вкладати свій інтелект і працю в розвиток України, Запорізького краю і нашого комбінату. Ми на системній основі співпрацюємо з запорізькими навчальними закладами, тільки в 2014 році на наш комбінат прийнято 266 студентів-випускників для роботи з основних металургійних професій», – зазначив генеральний директор МК« Запоріжсталь »Ростислав Шурма.

 

Генеральний директор МК “Запоріжсталь” Ростислав Шурма на зустрічі зі студентами та ректорами запорізьких вузів 27 січня 2015 р.

Зустрічі студентів з керівництвом та провідними спеціалістами МК «Запоріжсталь» проходять на постійній основі – це майстер-класи якісно нового рівня, на яких кращі керівники та спеціалісти МК «Запоріжсталь» дають студентам нові знання, засновані на практичному досвіді.

Під час зустрічі студенти задали ряд питань Ростиславу Шурмі стосовно ситуації в українській промисловості, складності роботи метпідприємств в умовах економічної та політичної кризи, подальших перспектив розвитку комбінату.

Студенти на зустрічі з Генеральним директором МК “Запоріжсталь” Ростиславом Шурмою

Відповідаючи на запитання студентів, генеральний директор МК «Запоріжсталь» зазначив: «Підсумки роботи комбінату в 2014 році говорять самі за себе. Незважаючи на всі проблеми і складні економічні умови, ми змогли не тільки наростити виробництво, але й продовжити екологічну модернізацію наших виробничих агрегатів: 600 млн грн. вкладено в сучасну доменну піч №4 з системою аспірації, 730 млн грн. в нову лінію соляно-кислотного травлення у цеху холодної прокатки, триває будівництво газоочисного устаткування на агломашинах. Ми віримо в майбутнє України, Запоріжжя та нашого комбінату «Запоріжсталь».

Роблячи ставку на молодь, МК «Запоріжсталь» заснував іменні стипендії студентам з метою мотивації молоді для отримання якісної вищої освіти. Стипендії будуть призначені студентам різних спеціальностей трьох Запорізьких вузів (ЗНТУ, ЗДІА, ЗНУ) та металургійного коледжу ЗДІА за умови навчання з високим середнім балом (понад 4,7) і активної участі в науковому та громадському житті вузу. Розмір стипендії становить 500 грн. (для учнів коледжу) та 700 грн. для студентів вузів. Іменні стипендії затверджуються за результатами кожної сесії наказом, на підставі протоколу засідання стипендіальної комісії великої вченої ради, до якої входить представник МК «Запоріжсталь». Стипендіати МК «Запоріжсталь» мають пріоритетне право при працевлаштуванні на комбінат.

Щорічно близько 1500 студентів вузів, коледжів та учнів професійних ліцеїв проходять на підприємстві ознайомчу, виробничу та переддипломну практику.

Menu