МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» В 1 КВАРТАЛІ 2013 РОКУ ПІДВИЩИВ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНІСТЬ

МК «Запоріжсталь» в 1 кварталі 2013 року скоротив на 9,8% енергоємність виробленої металургійної продукції при одночасному збільшенні обсягів виробництва. Енергоємність продукції в 1 кварталі 2013 року склала 21,9 ГДж/т проти 24,27 ГДж/т за аналогічний період 2012 року.

Поліпшення показників енергоефективності комбінату в 1 кварталі 2013 року пов’язано з проведенням комплексу заходів з виявлення енергетичних втрат, розробки та здійснення заходів з енергозбереження в рамках реалізації політики у сфері якості, енергоефективності, охорони праці та екології. З метою підвищення ефективності системи енергоменеджменту на комбінаті проводиться конкурс з енергозбереження та ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів, який дозволить залучити до цього процесу всіх працівників комбінату.

Протягом 1 кварталу 2013 року на комбінаті було впроваджено близько 50 заходів, які дозволили знизити витрати паливно-енергетичних і фінансових ресурсів. Серед таких заходів: впровадження технології усереднення вугілля на БСУ для стабілізації хімічного складу пиловугільного палива в агломераційному цеху, збільшення частки чавуну в металошихти, скорочення тривалості прогріву і завалювання в мартенівському цеху і цілий ряд інших. Економічний ефект від впровадження заходів з енергозбереження склав близько 20 млн грн. на місяць.

Відзначимо, що в квітні 2013 МК « Запоріжсталь» успішно пройшов перший етап сертифікаційного аудиту на відповідність міжнародному стандарту «ISO 50001:2011 Системи енергетичного менеджменту». Фахівцями компанії, що проводила аудит, підтверджений високий рівень підготовки комбінату до сертифікації. Другий етап сертифікації призначений на травень 2013 року.

Menu