МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» В 1-МУ ПІВРІЧЧІ СКОРОТИВ СПОЖИВАННЯ ПРИРОДНОГО ГАЗУ НА 17% ПРИ ЗРОСТАННІ ВИРОБНИЦТВА

МК «Запоріжсталь» з січня по червень 2014 р. скоротив споживання природного газу на 22,4 млн м ³ (або на 17,5%) і покупної електроенергії на 20,6 млн кВт-год (або на 3,6%) порівняно з аналогічним періодом 2013 р. При цьому, в 1-му півріччі 2014 р. МК «Запоріжсталь» збільшив виробництво чавуну на 4,8%, сталі – на 4,0%, прокату – на 6,4% порівняно з аналогічним періодом 2013 року.

У 2014 році МК «Запоріжсталь» щомісяця демонструє стабільну динаміку скорочення споживання природного газу та покупних енергоресурсів, слідуючи технологічної стратегії Групи Метінвест, яка передбачає модернізацію виробництва та реалізацію енергозберігаючих заходів.

«Програма енергозбереження у нас йде в декількох напрямках – активна модернізація виробництва, підвищення ефективності використання вторинних енергоресурсів і зниження використання енергоресурсів у виробництві. Це особливо актуально в сучасних умовах дефіциту природного газу і зростання цін на енергоресурси», – зазначив Генеральний директор МК «Запоріжсталь» Ростислав Шурма.

Скорочення споживання природного газу в 1 півріччі 2014 р. досягнуто в сталеплавильному виробництві, а також у ТЕЦ (теплоелектроцентраль) і в прокатному виробництві, за рахунок переходу на альтернативні джерела – на коксовий і доменний газ і за рахунок впровадження ряду інших енергозберігаючих заходів.

Menu