МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» У КВІТНІ 2014 СКОРОТИВ СПОЖИВАННЯ ЕНЕРГОРЕСУРСІВ

У квітні 2014 комбінат «Запоріжсталь» значно скоротив споживання енергоресурсов: природного газу – на 4,3 млн м ³ (або на 21%), електроенергії на 4,1 млн кВтг (або на 5 %) порівняно з квітнем 2013. Економічний ефект в квітні склав понад 22 млн грн.

МК «Запоріжсталь», згідно реалізації програм з енергозбереження Групи Метінвест, системно працює над підвищенням енергоефективності виробництва. Скорочення споживання енергоресурсів на комбінаті відбувається на тлі зростання виробництва металопродукції. Так, у квітні 2014 на МК «Запоріжсталь» відзначено зростання всіх виробничих показників: чавуну – на 0,9 %, сталі – на 0,8 %, прокату – на 2,2 % і одночасне зниження споживання енергоресурсів: природного газу 15 , 5 млн м ³ – проти 19,8 млн м ³ в квітні 2013 року; покупної електроенергії – 86 млн кВтг проти 90 млн кВтг у квітні 2013 року.

«Ми комплексно займаємося питаннями енергозбереження та постійно вдосконалюємо виробничий процес, що дозволяє нам досягти позитивної динаміки зниження затрат на енергоресурси, відповідно, собівартості продукції», – зазначив Генеральний директор МК «Запоріжсталь» Ростислав Шурма.

Зниження обсягу споживання природного газу стало можливим за рахунок впровадження технологічних заходів у мартенівському виробництві – впровадження індивідуальних режимних карт роботи печей, оптимізації роботи димових клапанів і пальників печі, оптимізації температурних режимів печі.

Menu