МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ВПРОВАДИВ СИСТЕМУ ЕНЕРГОМЕНЕДЖМЕНТУ ISO 50001:2011

МК «Запоріжсталь» успішно пройшов процедуру передсертифікаційного аудиту, проведеним міжнародною компанією «Бюро Верітас». Аудит підтвердив готовність підприємства до проведення сертифікації Системи енергетичного менеджменту за міжнародним стандартом ISO 50001:2011 в рамках діючої інтегрованої системи менеджменту якості, енергоефективності, охорони праці та екології.

Впровадження системи енергоменеджменту на МК «Запоріжсталь» пов’язане з підвищенням ефективності роботи комбінату, проведенням комплексу заходів з виявлення енергетичних втрат, розробки та здійснення заходів з енергозбереження. Реалізація комплексної програми дозволила знизити в 2012 році показник енергоємності виробленої металопродукції на 3% (0,68 ГДж / т) порівняно з 2011 роком. При цьому основне зниження було досягнуто саме в другому півріччі 2012 року – 5,1% (1,16 ГДж / т) в порівнянні з першим півріччям 2011 р.

Крім цього, МК «Запоріжсталь» з серпня 2012 впровадив ряд ефективних заходів по економії природного газу в сталеплавильному виробництві. Так, за рахунок збільшення частки чавуну при виплавці сталі, а також організаційних заходів, вдалося знизити споживання природного газу на 2,79 м3 / т, що дозволило щомісяця економити природний газ близько 4 млн. м3.

“Енергоефективність виробництва є фундаментом конкурентоспроможності будь-якого металургійного підприємства”, – підкреслив Генеральний директор МК «Запоріжсталь» Ростислав Шурма. – «У своїй роботі ми робимо упор на впровадження енергозберігаючих технологій, тим самим не тільки знижуємо власні витрати, а й економимо цінний природний газ, найдорожчою ресурс для України».

Нагадаємо, в листопаді 2012 МК «Запоріжсталь» завершив реалізацію проекту комплексу установки із вдування пиловугільного палива і ввів в дію базисний склад вугілля, що дозволило підприємству відмовитися від споживання природного газу більш ніж на 300 млн м куб. на рік.

Menu