МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ВПРОВАДИВ СИСТЕМУ QR-КОДУВАННЯ ПРОДУКЦІЇ

МК «Запоріжсталь» одним з перших серед металургійних підприємств України впровадив систему QR-кодування готової продукції на базі системи SAP Mobile Inventory Management. Система дозволить автоматизувати процес інвентаризації та відвантаження готової продукції.

Запуск системи QR-кодування готової продукції на базі рішення SAP IM – один з послідовних кроків у підготовці до впровадження автоматизованої системи управління процесами підприємства SAP.

Протягом трьох місяців фахівці комбінату організували процес маркування QR-кодами готової продукції, оснастили операторів складу готової продукції сканерами QR-кодів, розробили технічне рішення для передачі відсканованої інформації в інформаційну базу даних комбінату, де вона обробляється і використовується для формування документації.

«В рамках завдань щодо підвищення ефективності виробництва, ми модернізуємо не тільки виробничий процес, а й інфраструктурні елементи. Система QR-кодування полегшує нашим співробітникам і нашим споживачам логістику. В Україні на металургійному підприємстві така система впроваджена вперше. Упевнений, наша система стане еталоном для інших підприємств при її впровадженні», – зазначив фінансовий директор МК «Запоріжсталь» Руслан Божко.

Дана система дозволить на 60% скоротити час проведення інвентаризації, виключить можливість розкрадань продукції з комбінату, спростить і прискорить роботу операторів на складі готової продукції, скоротить до мінімуму вплив людського фактора, дозволить актуалізувати облік. Крім того, завдяки системі QR-кодів, споживачі комбінату можуть отримати вичерпну інформацію про продукцію – вся готова продукція МК «Запоріжсталь» маркована QR-кодами, які містять таку інформацію про продукцію – номер плавки, партії, вид, марку, розмір, вага продукції .

Menu