МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ВПРОВАДЖУЄ СУЧАСНІ РОЗРОБКИ В ГАЛУЗІ ПРОМИСЛОВОЇ БЕЗПЕКИ

МК «Запоріжсталь», відповідно до принципів у сфері охорони праці та промислової безпеки Групи Метінвест, для забезпечення газової безпеки працівників комбінату закупив сучасне високотехнологічне обладнання – 43 нових повітряних газозахисних апарата. На ці цілі комбінат виділив 1,7 млн грн.

Газозахисні апарати складаються з несучої системи, легеневого автомата, панорамної маски і повітряного балона. Для забезпечення безперервної роботи газорятувального обладнання комбінат додатково придбав 46 змінних балонів, 30 панорамних масок і потужний компресор для закачування повітря, який може протягом п’яти хвилин одночасно наповнити повітрям чотири балони. Також придбано два ремонтних комплекту для компресора, розраховані на 500 і 1000 годин роботи кожен. Для перевірки апаратури закуплений спеціальний прилад «Тестер-2100».

«Людина, її життя і здоров’я, недоторканність і безпека є найвищою соціальною цінністю. Комбінат вкладає значні кошти і застосовує найпередовіші наукові розробки у сфері охорони праці та промислової безпеки співробітників », – зазначив Генеральний директор МК« Запоріжсталь »Ростислав Шурма.

Нова апаратура дозволить підвищити рівень промислової безпеки і уникнути позаштатних ситуацій в основних виробничих цехах та на об’єктах газового господарства комбінату. Також, цього року комбінат також інвестує близько 250 тис. Грн. в покупку спеціального автомобіля для газорятівної служби.

Відзначимо, що в червні 2014 для забезпечення газової безпеки працівників комбінат придбав апарат штучної вентиляції легенів «Гірнорятувальник-10» і апарат для дихальної реанімації «Гірнорятувальник-11р», які застосовують для відновлення зовнішнього дихання людини.

Menu