МК «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ЗАВЕРШИВ ДРУГИЙ ЕТАП МОДЕРНІЗАЦІЇ ВАГОВОГО ГОСПОДАРСТВА

МК «Запоріжсталь» в рамках стратегічної програми Групи Метінвест щодо підвищення якості продукції та модернізації виробництва завершив другий етап масштабного оновлення вагового господарства комбінату, обсяг інвестицій склав 7,3 млн грн.

Нагадаємо, МК «Запоріжсталь» з 2012 р. впроваджує електронну систему зважування, яка охоплює всі основні вантажопотоки комбінату з метою забезпечення точного обліку і контролю сировини і готової продукції. У ході другого етапу на комбінаті встановлені ваги в трьох цехах комбінату – агломераційному, обтискному і цеху шлакопереробки. Всі вагові комплекси побудовані за єдиним принципом формування даних про зважування, із забезпеченням якісного обліку та інформаційної безпеки.

Так, установка сучасної системи зважування в цеху шлакопереробки дозволила повністю контролювати процес зважування граншлака на місці його відвантаження, виключити ймовірність повернення перевантажених і недовантажених вагонів на комбінат, що дає економічний ефект у розмірі 1,6 млн грн. на рік.

Програма модернізації вагового господарства комбінату передбачає так само проведення комплексу заходів для забезпечення контролю процесу зважування – зокрема, прокладку волоконно-оптичних ліній зв’язку для централізації й схоронності вимірювальної інформації, передачі даних з усіх ваг в єдину общекомбінатскую базу даних, архівації інформації; установку систем відеоконтролю і т.д.

Menu