На Хортиці презентували унікальне лазерне шоу, розроблене за ініціативою Метінвесту

14 жовтня 2021 року до Дня міста на о. Хортиця відбулася презентація унікального інтерактивного лазерно-проєкційного шоу. Воно було створене в рамках проєкту відродження Національного заповідника «Хортиця», що входить до державної програми «Велике будівництво». Ініціатива реалізується згідно з принципами державно-приватного партнерства за підтримки Офісу Президента України, Запорізької обласної державної адміністрації в співавторстві з Групою Метінвест.

«У партнерстві з державою компанія Метінвест підтримує переродження Хортиці, насичуючи її новими туристичними магнітами, інклюзивними і сучасними, але при цьому зберігаючи його історичну спадщину. Світлова інсталяція для гостей острова — це провідник у світ яскравих історичних образів і національних символів, які розкривають українську ідентичність», — підкреслив генеральний директор «Запоріжсталі» Олександр Мироненко.

Перманентне лазерно-проєкційне шоу передбачає звукове та візуальне оформлення історичних образів з наступною їх проєкцією на схили пагорба Єдності, дніпровські пороги, які виступають біля Хортиці, і небо над островом. Над втіленням ідеї працювала компанія Expolight.

Унікальна технологія і спеціально розроблений софт дозволяє кожному відвідувачу взаємодіяти з інсталяцією. На даху Музею історії запорозького козацтва розміщені світлові QR-коди для скачування програми, що дозволяє відвідувачам запускати короткі світлові інсталяції самостійно. Для цього в додатку запропоновані варіанти тематичного світлового шоу про символи Хортиці, які проєктуються на небо, пагорб або пороги. Паралельно на смартфоні гостя відображається історична довідка про проєктований символ. Таким чином інсталяція буде виконувати не тільки розважальну і естетичну, але і освітню функцію. А масштабне шоу «Трансформація через історію», яке триває 10 хвилин, в повному обсязі буде демонструватися щовечора тричі.

Нагадаємо, масштабне відродження острова Хортиця в рамках державної програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» стартувало в 2021 році в Запоріжжі.

У 2021 році Компанія Метінвест відзначає 15-річчя з дня заснування. Метінвест — міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній. У структуру групи входять видобувні і металургійні підприємства в Україні, Європі та США, а також мережа продажів у всіх ключових регіонах світу. Компанія контролює весь виробничий ланцюжок — від видобутку руди і вугілля до виробництва напівфабрикатів і готової продукції.

Menu