НА ПАТ «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ОБГОВОРЮВАЛИ ТЕХНОЛОГІЇ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ В ДОМЕННОМУ ВИРОБНИЦТВІ

На ПАТ «Запоріжсталь» 21 червня відбувся семінар «Перспективні технології в доменному виробництві», в рамках якого обговорювалися сучасні технології підвищення ефективності доменного виробництва.

 

Учасники семінару відзначили важливість впровадження сучасних технологій, які впливають на ефективність роботи підприємства і його конкурентоспроможність в умовах світової кризи і падіння цін на металопродукцію, а також складнощі, з якими стикаються українські металургійні підприємства.

У семінарі взяли участь представники споріднених металургійних комбінатів: «Азовсталь», ММК ім. Ілліча, Єнакіївського МЗ, ПрАТ «Запоріжвогнетрив», керуючої компанії Метінвесту, а також представники компанії Danieli Corus. Під час семінару розглядалися питання використання сучасних конструкцій доменних печей, модульний підхід до реконструкції, специфіка роботи з вдуванням пиловугільного палива, використання систем гарячого дуття для тривалих і безпечних кампаній, останні досягнення в області сухого та вологого очищення доменного газу і т.д.

«З цієї зустрічі ми вже винесли багато корисного. Багато сучасних рішень, які обговорювалися в рамках семінару, вже застосовані і адаптовані на доменній печі № 3, яку ми будемо реконструювати. Наше доменне виробництво буде ефективним і відповідати всім сучасним стандартам», – заявив Генеральний директор ПАТ «Запоріжсталь» Ростислав Шурма.

«Ми розробили концепцію, щоб при реконструкції доменних печей застосовувалися такі технології, які при реалізації 20% технічних рішень забезпечують 80% позитивного ефекту. За таким принципом на «Запоріжсталі» реконструйована доменна піч № 2. Восени буде реконструйована доменна піч № 3. Це, буде вже нова піч з дотриманням всіх ефективних конструктивних рішень», – заявив головний експерт з технології та якості групи Метінвест Леонід Васильєв.

«Сучасні технологічні рішення, які впроваджує «Запоріжсталь» при реконструкції доменної печі № 3 дозволять підвищити продуктивність і знизити витрати на виробництво чавуну», – заявив директор з маркетингу та продажу компанії Danieli Corus Герт-Ян Апельдоорн.

Як повідомлялося раніше, ПАТ «Запоріжсталь» почав підготовку до масштабної реконструкції доменної печі № 3. Проект, інвестиції в який складуть близько 1,47 млрд грн, реалізують з використанням найпрогресивніших технологій. Реконструкцію ДП № 3 планують почати в листопаді 2016 року року і завершити за 5  місяців. Уже в липні на території комбінату на спеціальній будівельному майданчику почнеться великовузлове складання елементів ДП ​​№ 3.

Menu