Олександр Мироненко: «Наближуємо перемогу України на гуманітарному та економічному фронтах»

«Запоріжсталь» Метінвесту Ріната Ахметова та Вадима Новинського працює як гуманітарний хаб, однак наразі на комбінаті розглядають план часткового запуску виробничих потужностей. Про це 22 березня у прямому етері телемаратону «Єдині новини» заявив голова Центру координації гуманітарної місії Метінвесту у Запоріжжі, генеральний директор «Запоріжсталі» Олександр Мироненко.

Нагадаємо, у зв’язку з загостренням воєнних дій у регіоні з початку березня Група Метінвест перевела частину обладнання комбінату «Запоріжсталь» в режим гарячої консервації.

«Наразі підприємство перебуває в режимі гарячої консервації основного обладнання. Ми зупинили основні виробничі потужності таким чином, що немає жодних загроз для відновлення виробництва. На промисловому майданчику працюють фахівці, які підтримують виробничі агрегати у режимі консервації. Ми продовжуємо відвантажувати продукцію, яка знаходиться на наших складах, і зараз розглядаємо можливість часткового запуску цеху холодної прокатки для того, щоб відновити виробництво та відвантаження холоднокатаних рулонів європейському споживачу», – зазначив Олександр Мироненко.

Рішенню про часткове відновлення роботи сприяє контрольована воєнна ситуація в Запоріжжі. Окрім того на підприємстві переконані: працююча економіка тільки наближує перемогу України, і зараз кожне підприємство, кожен бізнес має докладати зусиль до повернення у робочий ритм. Наразі виробничники розробляють дорожну карту точкового запуску у роботу окремих виробничих потужностей.

Попри те, що комбінат знаходиться на гарячій консервації, металурги не гаять часу: на базі «Запоріжсталі» функціонує координаційний хаб гуманітарної допомоги для постраждалих внаслідок воєнних дій. Центр приймає, сортує та відправляє гуманітарну допомогу від штабу «Рятуємо життя», створеного Метінвестом та ДТЕК в координації з Фондом Ріната Ахметова, людям, постраждалим внаслідок воєнних дій.

Також Центр координації гуманітарної місії Метінвесту у Запоріжжі опікується створенням умов для прийому вимушених переселенців з українських міст, які найбільше постраждали від військової агресії Росії. Одночасно на соціальних об’єктах Метінвесту в Запоріжжі можуть розміщуватися приблизно 1000 українців, які були вимушені покинули свої домівки. Ще 2000 місць для розміщення людей координаційний центр Метінвесту допоміг обладнати обласній владі.

«Група Метінвест у Запоріжжі на базі шести соціальних об’єктів створила центри прийому переселенців. Ми вже прихистили тисячі людей, вони отримують всю необхідну допомогу. Ми забезпечуємо їх харчуванням і речами, вирішуємо побутові питання, надаємо медичну допомогу постраждалим. Ми розуміємо, що Запоріжжя є транзитним містом для вимушених переселенців, тому намагаємося створити для них максимально комфортні умови для відновлення сил. Постійно на наших об’єктах живуть приблизно 450 переселенців із гарячих точок України», – розповів Олександр Мироненко.

Волонтери організації «Молодь Метінвест» у Запоріжжі також збирають гуманітарну допомогу та передають її переселенцям. За час існування волонтерської ініціативи молоді співробітники вже передали переселенцям понад 10 тонн речей першої потреби.

Menu