ПАТ «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» І ГРУПА МЕТІНВЕСТ ПІДВИЩИЛИ ЗАРОБІТНУ ПЛАТУ ПРАЦІВНИКАМ ПІДПРИЄМСТВ

ПАТ «Запоріжсталь» і Група Метінвест з 1 жовтня 2016 р підвищили заробітну плату співробітникам підприємств в середньому на 5%. Це вже другий в поточному році перегляд окладів працівників, раніше в цьому році всім співробітникам була підвищена заробітна плата в середньому на 10%. Таким чином, з початку року заробітна плата металургів зросла в середньому на 15%.

Коментуючи підвищення заробітної плати на підприємствах Групи, Генеральний директор Метінвесту Юрій Риженков зазначив: «Зростання фонду оплати праці співробітників” Метінвесту “збільшить надходження до бюджетів міст, де розташовані підприємства групи – особливо тих, для яких вони є містоутворюючими. В першу чергу це Маріуполь, Запоріжжя, Кривий Ріг та Авдіївка».

Генеральний директор ПАТ «Запоріжсталь» Ростислав Шурма зазначив, що підвищення заробітної плати допоможе частково компенсувати працівникам підприємства втрати від підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги: «Ми обіцяли трудовому колективу при першій же можливості підвищувати заробітну плату, зараз така можливість з’явилася. Ми прекрасно розуміємо ситуацію в якій опинився кожен громадянин України, і кожен працівник нашого комбінату в силу підвищення цін, в силу підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Тому, при першій-ліпшій можливості, ми будемо робити все, щоб компенсувати ці втрати нашим працівникам».

Зі слів Ростислава Шурми, завдяки останньому підвищенню заробітної плати на комбінаті «Запоріжсталь» щомісяця місцевий бюджет м. Запоріжжя буде додатково отримувати 1 млн гривень. Також додатково понад 1 млн гривень буде надходити від комбінату і в Пенсійний фонд України.

Menu