ПАТ «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ЗУПИНИВ АГЛОМАШИНУ № 6 ДЛЯ ПІДКЛЮЧЕННЯ НОВОГО ГАЗООЧИСНОГО УСТАТКУВАННЯ

ПАТ «Запоріжсталь» на 45 діб зупинив агломашину № 6 для підключення нового газоочисного устаткування. Таким чином, з шести агломашин комбінату на п’яти агломашинах вже встановлено нове газоочисне обладнання. Інвестиції комбінату в екологічну модернізацію аглофабрики склали 870 млн гривень.

ПАТ «Запоріжсталь» реалізує важливий екологічний проект модернізації аглофабрики, спрямований на зниження техногенного навантаження на регіон.

«Ми вийшли на фінішну пряму модернізації нашої аглофабрики, з установкою нового покоління газоочістного обладнання на всіх агломашинах. Нові газоочистки забезпечують очистку повітря від пилу – до 20 мг/м3, по сірчистому ангідриду – нижче 400 мг/м3, і, сподіваюся, цей результат буде чітко видно по трубах аглофабрики», – підкреслив Генеральний директор ПАТ «Запоріжсталь» Ростислав Шурма.

Зупинка агломашини № 6 дозволить провести повний цикл монтажних і пусконалагоджувальних робіт, підключити нові газоочисні системи до технологічного устаткування агломашин.

Газоочистка є невід’ємною частиною виробництва агломерату. Тягодутьевиє обладнання, встановлене в комплексі з газоочисної системою, одночасно забезпечує стабільне просочування повітря через шар спекаемого агломерату і подачу повітря, що відходить на рукавні фільтри для двоступеневої очистки.

Menu