ПАТ «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ВІДЗНАЧЕНИЙ НАГОРОДОЮ ЗА ЕКОЛОГІЧНІ ІНІЦІАТИВИ

ПАТ «Запоріжсталь» за підсумками IV Всеукраїнського конкурсу «Екологічна якість та безпека» став переможцем у номінації «Екологічна ініціатива». Нагородження проходило в рамках IV Міжнародного форуму GREEN MIND в м.Києві 27 жовтня 2015.

Всеукраїнський конкурс «Екологічна якість та безпека» проводиться щорічно Всеукраїнською громадською організацією «Жива планета» за підтримки Міністерства екології та природних ресурсів України. Основними критеріями відбору переможців конкурсу є: досягнення у сфері впровадження систем екологічного менеджменту та безпеки виробництва або інтегрованих систем; комплексного розв’язання екологічних проблем на виробництві; участь у місцевих проектах і програмах, спрямованих на практичне поліпшення стану навколишнього середовища. З 150 поданих заявок, за результатами регіонального туру (відбір проходить за підтримки Державної екологічної інспекції України), у фінал конкурсу пройшли тільки 35 підприємств і компаній, з яких 9 підприємств та організацій стали переможцями та лауреатами конкурсу.


На фото зліва направо: начальник лабораторії охорони навколишнього середовища ПАТ “Запоріжсталь” Інна Холіна, віце-президент Торгово-промислової палати України Михайло Непран, президент Союзу екологічних аудиторів України Святослав Куриленко.

ПАТ «Запоріжсталь» як соціально-відповідальне підприємство продовжує системно займатися питаннями екології та соціальної сфери, незважаючи на складну економічну та політичну ситуацію в країні. За 2012-2014 роки в екологічну модернізацію комбінату вкладено близько 2,7 млрд грн. Головними проектами модернізації комбінату є: реконструкція агломашини № 1 з високоефективною газоочисткою, будівництво газоочисних систем на агломашинах №№ 2-6, масштабна модернізація доменної печі № 4 з установкою системи аспірації ливарного двору і підбункерного естакади, будівництво і введення в експлуатацію нової лінії соляно кислотного травлення з установкою регенерації травильних розчинів (НТА-4).

На ПАТ «Запоріжсталь» функціонує інтегрована система менеджменту відповідно до міжнародних стандартів ISO 9001, ISO 50001, OHSAS 18001, ISO 14001.

Menu