ПАТ «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ПЕРЕДАВ ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСНІЙ КЛІНІЧНІЙ ЛІКАРНІ 90 Л ДОНОРСЬКОЇ КРОВІ

ПАТ «Запоріжсталь» передав Запорізькій обласній клінічній лікарні 200 доз донорської крові (90 л).

«Ми відгукнулися на прохання Запорізької обласної клінічної лікарні, адже наша допомога може врятувати життя і здоров’я нашим землякам. У цей складний для нашої країни час ми повинні допомагати один одному, тому що тільки за рахунок єдності і згоди ми можемо перемогти і впоратися з будь-якими труднощами», зазначив Генеральний директор ПАТ «Запоріжсталь» Ростислав Шурма.

Цього року на комбінаті «Запоріжсталь» донорами стали 360 осіб віком від 20 до 55 років, у тому числі, порядку 40 жінок. Протягом року на комбінаті проводилося 5 днів донора, в рамках яких запоріжсталівці здали понад 700 літрів крові.

зліва направо – комерційний директор ПАТ “Запоріжсталь” Володимир Байда та завідувач відділенням трансфузіології обласної лікарні Олександр Саржевський

У 2015 р. у рамках проведеної Запорізькою єпархією Української православної церкви благодійної акції «Любов милосердствує» з резерву банку крові ПАТ «Запоріжсталь» було переведено 60 доз донорської крові в відділення онкогематології обласної дитячої лікарні.

Донорська кров, яку здали працівники комбінату, зберігається в банку крові комунального закладу «Запорізька обласна станція переливання крові» ЗОР та установи «Міська клінічна лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги». Нагадаємо, що в 2014 році МК «Запоріжсталь» закупив для відділення трансфузіології Запорізької обласної клінічної лікарні 2 холодильника (обсягом 500 і 300 л) для заморожування і безпечного зберігання органічних матеріалів – крові та донорських органів. Загальна вартість обладнання становить понад 50 тис. грн.

Menu