ПАТ «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ПРИЙНЯВ НА РОБОТУ 200 ВИПУСКНИКІВ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ

У 2015 році ПАТ «Запоріжсталь» в рамках соціальної відповідальності Групи Метінвест і реалізації програми співпраці з навчальними закладами прийняв на роботу близько 200 випускників навчальних закладів.

Підготовку студентів за спеціальностями, які затребувані комбінатом, проводять Запорізький національний технічний університет (ЗНТУ), Запорізька державна інженерна академія (ЗДІА), Запорізький металургійний коледж ЗДІА (ЗМК ЗДІА), Запорізький професійний металургійний ліцей (ЗПМЛ), Запорізький професійний ліцей залізничного транспорту (ЗПЛЖТ). Найбільш затребувані такі спеціальності, як металургія чорних металів, обробка металів тиском, металургійне обладнання, електромеханічні системи автоматизації та електропривод та інші.

На фото: Олександр Вяжевіч. У 2009 році він закінчив ЗМК ЗДІА, в 2013 році – ЗДІА. Зараз Олександр – бригадир відділення ЦХП-1

Незважаючи на складну ситуацію з працевлаштуванням в Україні, комбінат продовжує надавати випускникам навчальних закладів робочі місця в основних виробничих цехах, управлінні залізничного транспорту та інших підрозділах. Для якнайшвидшої адаптації в умовах виробництва молодих фахівців стажують протягом першого року їх роботи на комбінаті. Крім того, для цієї категорії працівників на ПАТ «Запоріжсталь» існує комплекс навчальних і розвиваючих програм, що сприяють підвищенню професійних і особистісних компетенцій, а також кар’єрному зростанню. Зарплата молодих фахівців варіюється від 5000-7500 грн., залежно від професії та структурного підрозділу, в якому вони працюють.

«Комбінат надає молодим фахівцям всі можливості для професійного і кар’єрного зростання, зберігаючи спадкоємність поколінь металургів. Молоді фахівці, які отримали сучасну освіту, цілеспрямовані й амбітні – гарантія підвищення загальної ефективності комбінату, поряд з впровадженням передових технологій і модернізацією основних виробничих фондів», – зазначає Генеральний директор ПАТ «Запоріжсталь» Ростислав Шурма.

Нагадаємо, що в рамках програми співпраці з навчальними закладами, ПАТ «Запоріжсталь» заснував 30 спеціальних стипендій студентам навчальних закладів: 20 для студентів вузів (700 грн.) і 10 для студентів ЗМК ЗДІА (500 грн.). Після закінчення навчання ці випускники користуються пріоритетним правом працевлаштування на комбінат.

Відзначимо, що щорічно близько 1500 студентів вузів, коледжів та учнів професійних ліцеїв проходять на підприємстві ознайомчу, виробничу та переддипломну практику. Тільки за 8 місяців 2015 року практику на комбінаті пройшли 905 студентів вузів і 198 учнів профтехучилищ.

Menu