ПАТ «ЗАПОРІЖСТАЛЬ» ВЗЯВ УЧАСТЬ У КРУГЛОМУ СТОЛІ ПО ВПРОВАДЖЕННЮ СИСТЕМИ ЕКОМОНІТОРИНГУ

ПАТ «Запоріжсталь» взяв участь в засіданні круглого столу на тему «Організація та впровадження державної системи моніторингу навколишнього середовища на регіональному рівні», яке відбулося 16 березня 2017 року у Запорізької обласної державної адміністрації.

У засіданні круглого столу взяли участь представники департаменту екології та природних ресурсів Запорізької облдержадміністрації, науково-дослідних інститутів, промислових підприємств, громадських організацій. Головне питання, яке обговорювалося в ході круглого столу – придбання та встановлення стаціонарних постів контролю забруднення навколишнього середовища і придбання пересувної лабораторії моніторингу навколишнього середовища.

Активну участь в обговоренні проекту екомоніторингу прийняв директор з охорони праці, промислової та техногенної безпеки ПАТ «Запоріжсталь» Ігор Черняк. Він підкреслив, що ПАТ «Запоріжсталь» реалізує комплексну програму екологічної модернізації підприємства і зацікавлений в тому, щоб громадськість мала доступ до об’єктивної інформації про екологічну ситуацію в регіоні. ПАТ «Запоріжсталь» готовий поділитися своїм досвідом: на підприємстві вже реалізована система онлайн моніторингу ефективності роботи газоочисного устаткування. Датчики контролю встановлені на реконструйованих агрегатах, в рамках екологічної модернізації ПАТ «Запоріжсталь».

«Впровадження комплексної системи екомоніторингу в Запоріжжі необхідно реалізувати грамотно, з урахуванням всіх тонкощів і аспектів. Залучити постачальників зі світовим ім’ям, які мають досвід реалізації таких великих проектів, визначити контрольні точки, де будуть проводитися заміри, забезпечити прозорість реалізації проекту. Тоді система екомоніторингу буде ефективно працювати», – зазначив директор з охорони праці, промислової та техногенної безпеки ПАТ «Запоріжсталь» Ігор Черняк.

ПАТ «Запоріжсталь» з 2012 по 2016 роки інвестував в екологічну модернізацію понад 5,7 млрд гривень. Серед головних екологічних проектів комбінату – повна екологічна модернізація аглофабрики підприємства з будівництвом нових високоефективних газоочисток на всіх шести агломашинах, масштабна реконструкція доменної печі № 4 з будівництвом системи аспірації ливарного двору і підбункерного естакади, будівництво нової травильної лінії в цеху холодної прокатки № 1, а також масштабна реконструкція доменної печі № 3.

Menu